Hlavní obsah

Firma, kde lidé odmítají být doma? Ta naše, říká Martin Dienstbier

Rady v byznysu Martina Dienstbiera, finančního ředitele Diana Biotechnologies.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Biotechnologická firma Diana Biotechnologies vyrábí testy na koronavirus. I proto nemáme problém motivovat zaměstnance, říká její finanční šéf Martin Dienstbier.

Článek

„Když jsme zaměstnance žádali, aby byli doma, chtěli přijít do práce. Souvisí to s tím, co děláme, je to společensky potřebné. Takže my jako jedna z mála firem žádný problém s motivací zaměstnanců nemáme,“ odpovídá v rubrice Rady v byznysu.

Právě zaměstnanci jsou podle něj klíčem k tomu, jak předhonit konkurenci. „Mít lepší zaměstnance, vybírat si lidi – to je důležitější než témata projektů,“ říká spoluzakladatel české biotechnologické firmy Diana Biotechnologies.

Martin Dienstbier

Molekulární biolog, spoluzakladatel a finanční ředitel firmy Diana Biotechnologies. Jako vědecký pracovník pracoval v akademických institucích na Cambridge a v Oxfordu. Působí také jako investiční poradce a soukromý investor.

Momentálně firma zásobuje zhruba čtvrtinu trhu testy na stěr z nosohltanu, využívá je například Nemocnice Na Bulovce, pobočky zdravotních ústavů a řada soukromých laboratoří.

Firma předpokládá, že nové testy ze slin se na trh dostanou ještě v listopadu. Do konce roku pak počítá s výrobou milionu kusů měsíčně, a to přímo ve Vestci u Prahy, kde sídlí.

„Jako Češi máme hodně tendenci se podceňovat. Neumím odpovědět, v čem jsme nejlepší, ale myslím si, že musíme být v něčem dobří, protože ve svém okolí mám hodně schopných lidí, kteří žili v zahraničí a nakonec se stejně do Čech vrátili. To znamená, že je tu něco, co lidi láká, a měli bychom to usilovně hledat,“ odpověděl Martin Dienstbier pro Magazín Byznys.

Jaká je jeho nejoblíbenější chemická látka a na co se nejvíc těší? Odpovědi Martina Dienstbiera najdete ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované