Hlavní obsah

Fotbalový glosář: Proč se Češi neumí inspirovat a za Nedvědem jezdí jen Slavia?

Glosář nejen o Premier League: Hošek a Mádl ve studiu Seznam Zprávy.

 

Reklama

Redaktoři Seznamu Luděk Mádl a Jiří Hošek se pustili do Sparty a Slavie. Po londýnském derby ovšem nutně musela proběhnout přestřelka - proti sobě totiž usedli nesmiřitelní fanoušci Arsenalu a Tottenhamu.

Článek

Bývalý útočník Jan Nezmar, historicky nejlepší střelec Slovanu Liberec, nastoupí v prosinci jako nový sportovní ředitel Slavie. V českém prostředí přitom nebývá úplně zvykem, aby se vysloužilí fotbalisté prosazovali v managementech klubů.

Absolutním vzorem jim při tom může být Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu Turín. A právě za ním, do severní Itálie, jezdili šéfové Slavie v posledních měsících co chvíli. Tím, co se červenobílí v Juventusu naučili, se pak v budování nové řídící struktury Slavie nechali silně inspirovat. Alespoň to tak prezentoval klubový prezident Jaroslav Tvrdík.

Seznam Zprávy pro zajímavost zjišťovaly, kdo další z Česka Nedvědovy turínské otevřenosti a pohostinnosti za poslední měsíce či roky využil. Miroslav Pelta, bývalý předseda Fotbalové asociace ČR, za ním byl z titulu své funkce dvakrát. Dorazili i trenéři mládežnických výběrů Luboš Kozel či Jan Suchopárek, načerpat inspiraci přijel i Ivan Hašek.

Ale kupříkladu nikdo z vedení Sparty nikdy o zkušenosti a způsob práce v Juventusu neprojevil takový zájem, aby do Turína na obhlídku vyrazil. Na Letné dali přednost angažování italského trenéra.

Proč Luděk Mádl a Jiří Hošek dorazili tentokrát do glosáře v dresech Arsenalu a Tottenhamu? Co si o způsobu práce v těchto klubech myslí oni a jak sobotní derby viděl Petr Čech? A jak naši glosátoři vnímají změny ve Slavii? Budou klubu ku prospěchu a jak budou pokračovat? Odpovědi najdete ve videu nad tímto textem.

Reklama

Doporučované