Hlavní obsah

Fotky: Použít a zahodit. V ulicích se začaly válet jednorázové rukavice i roušky

Zdaleka nejde jen o nepořádek či fakt, že se plast v přírodě jen tak nerozloží. Fakticky jde o kontaminované, a tedy rizikové předměty. Na problém upozornila nezisková organizace Trash Hero Praha.

Reklama

Článek

Trash Hero Praha je odnoží mezinárodní organizace, jejíž dobrovolníci usilují o to zbavit alespoň své okolí povalujících se odpadků. Organizují úklidy, přednášky a workshopy, jejichž smyslem je přimět občany přemýšlet nad spotřebou jednorázového odpadu, především plastu. Ta je v době koronavirové nákazy vyšší než normálně: Vše se balí do sáčků, používají se jednorázové rukavice, mnozí už sehnali i jednorázové roušky.

„Také už je potkáváte všude možně? Poházené roušky a rukavice?“ zeptali se Trash Hero Praha na svých facebookových stránkách (externí odkaz zde). A začaly jim přibývat fotografie jako důkazy. Ty chce organizace předložit pražským radním, s nimiž už začala řešit, co proti tomu dělat.

Redakce Seznam Zpráv získala souhlas snímky publikovat. Pokud máte ve svém mobilu na fotkách podobné „úlovky“, rádi je do galerie rovněž zařadíme.

+10

Reklama

Doporučované