Hlavní obsah

Hnutí Tábor 2020 žádá odstoupení místostarostky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Hnutí Tábor 2020, které v koalici vede město, žádá odstoupení místostarostky Michaely Petrové (Jinak!). Důvodem je její prosincová dopravní nehoda.

Článek

Hnutí Tábor 2020 požaduje personální výměnu ve funkci místostarosty, ale chce nadále pokračovat v koalici s Piráty, Jinak! a ČSSD. ČTK to řekl starosta města Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Záležitostí se budou na pondělním zasedání zabývat táborští zastupitelé.

„Nemáme v úmyslu rozbít současnou koalici. Požadujeme jen výměnu místostarostky, o čemž jsme jednali i s hnutím Jinak! Ale zatím jsme se v tomto směru nedohodli,“ uvedl starosta.

Petrová ČTK řekla, že je připravená funkci opustit, pokud ji zastupitelé odvolají. V tomto směru předkládá i na pondělní jednání bod s názvem funkce místostarostky města. „Rozhodla jsem se pro to z morálních důvodů. Navíc necítím ani podporu koaličních partnerů, proto nechávám na zastupitelích, aby rozhodli, zda mám pokračovat, nebo mě odvolají,“ uvedla.

Petrová havarovala v Táboře ve večerních hodinách 22. prosince. Z vyšetřování vyplývá, že nepřivolala policii, z místa odešla a odmítla dechovou zkoušku. Odvolání místostarostky požadovala na lednovém zasedání zastupitelstva opozice, ale neměla dostatečnou podporu, když pro bylo 12 z 25 zastupitelů.

Tábor 2020 se tehdy zdržel hlasování. Pavlík uvedl, že nyní hnutí změnilo názor po konci vyšetřování nehody. „Vyplynulo z toho, že (místostarostka) opustila místo nehody a odmítla dechovou zkoušku. Chápu, že havárie se může stát komukoliv, a pokud nikdo není zraněn, což byl tento příklad, není to žádná tragédie. Ale jsme přesvědčeni, že okolnosti, které z vyšetřování vyplynuly, jsou neslučitelné s politickou pozicí místostarostky města,“ uvedl Pavlík.

Reklama

Doporučované