Hlavní obsah

Hodnotit Zemanovo zdraví na dálku? Máme morální povinnost. Není fit a prezidentův tým lhal, tvrdí psycholog

Co můžeme vyvodit o zdravotním stavu prezidenta Zemana na dálku?Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kromě T. G. Masaryka je Miloš Zeman jediný, kdo byl zvolený prezidentem, i když není úplně v pořádku, říká psycholog Bohumil Sláma.

Článek

„Miloš Zeman měl obrovský intelektuální potenciál a pořád ho má velký. Projevuje se u něj ale jev, kterému se říká deteriorace intelektu,“ hodnotí ve Výzvě zdraví prezidenta Bohumil Sláma. Jako bývalý klinický psycholog a soudní znalec v oboru psychopatologie se na svém blogu k jeho zdraví opakovaně vyjadřoval.

Ve Výzvě také vysvětluje, podle jakých kritérií je prý možné psychický stav Miloše Zemana posuzovat, i když prezidenta nemohl vyšetřit.

Zemanovo zdraví bylo jedním z témat předvolební kampaně a samotný prezident minulý týden v TV Barrandov prohlásil na adresu spekulací o svém zdravotním stavu, že „tyhle hlouposti už by mohly skončit“.

Je vůbec etické hodnotit prezidentovo zdraví na dálku? Proč Sláma odmítá slova šéfa prezidentského lékařského konzilia Martina Holcáta, že je Zeman v „dobré kondici“? A jak posuzuje psychické zdraví jiných českých politiků? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované