Hlavní obsah

Hrad tlačil na vyšetřovatele, říká muž, který za házení vajec na Zemana skončil před soudem

Večerní zprávy 23 .6. 2017

 

Reklama

Jindřich Frühauf promluvil o tom, co se mělo dít během vyšetřování případu. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se chce jen zviditelnit.

Článek

Kauza házení vajec na prezidenta Miloše Zemana na Albertově 17. listopadu je u konce. Jindřich Frühauf - 63letý muž z Kladna, který kvůli tomuto případ skončil až u soudu, promluvil o tom, co se mělo dít během vyšetřování.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy řekl, že lidé z Hradu tlačili na to, aby házení vajíček na prezidenta jen tak neskončilo. „Vím a to mám i ověřené, že tam byl tlak Hradu. Nebudu uvádět jména. Ale vím, že tam Hrad zájem měl,“ řekl Frühauf.

Soud řekl, že je Frühauf nevinný

Za házení vajec byl obviněn dvakrát. První stíhání státní zástupce jako nezákonné zastavil. Pak se ale kauza rozjela znova a Frühauf je přesvědčen, že se to stalo po politickém tlaku lidí z Hradu.

Soud ale stejně nakonec řekl, že je nevinný. A když se žalobkyně Táňa Dočekalová proti rozsudku neodvolala, je toto rozhodnutí pravomocné.

Snaží se jen zviditelnit, řekl Hrad

Právě Dočekalová teď Seznamu řekla, že o tlaku lidí z Hradu nic neví. A mluvčí Hradu Jiří Ovčáček říká, že se Frühauf snaží jen zviditelnit jako během soudního líčení.

Poté, co soud případ uzavřel, tak Frühauf zvažuje, že bude žádat po státu finanční odškodění. Zda bude chtít nějaké peníze, se kvůli svému zdravotnímu stavu ještě nerozhodl. Na celou kauzu se podívejte ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované