Hlavní obsah

Hudební festival Zlatá Pecka Chrudim mění znovu termín konání

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Hudební festival Zlatá Pecka Chrudim, jehož protagonistkou je mezzosopranistka Dagmar Pecková, musel kvůli epidemii koronaviru letos už podruhé upravit termín konání.

Článek

Nejdříve se původní srpnový termín změnil na listopadový, nyní pořadatelé oznámili přesun některých koncertů na začátek příštího roku. Situace související s pandemií covidu-19 ukázala, že jakýkoli termín do konce roku je nereálný, uvedla Hana Tietze z organizačního týmu.

„Dohodli jsme se s kolegy, že se jen tak nevzdáme a že alespoň některá představení uskutečníme během března a dubna příštího roku. Určitě k nim přibalíme nějaký další příjemný hudební počin. Těším se na vás všechny v lepším čase,“ uvedla Pecková.

Festival měl začít 31. října vernisáží obrazů českých a slovenských výtvarníků Cesta kolem světa ve výstavní síni v Divadle Karla Pippicha. Na 1. listopadu bylo naplánované slavnostní zahájení v kostele Nanebevzetí Panny Marie a večerní galakoncert ve Fibichově sále muzea. Na programu byly dále vystoupení zpěvačky Dashy s Big Bandem, vystoupení hudebně mimořádně nadaných dětí nazvané Talentissimo či koncert vokálního souboru Gentlemen Singers. Nové termíny představení pořadatelé oznámí počátkem listopadu. Prodané vstupenky na vybraná představení zůstávají v platnosti, za ostatní dostanou zájemci peníze zpět.

Reklama

Doporučované