Hlavní obsah

I Avengers se bojí covidu. Zdrží se Black Widow, Thor i Spider-Man

Ilustrační fotografie.

Reklama

Koronavirus už zasáhl i superhrdiny Stana Leeho. Uvedení téměř všech připravovaných filmů studia Marvel Studios je kvůli pandemii odloženo o několik měsíců. Letos fanoušci neuvidí očekávaný snímek Black Widow.

Článek

Filmové studio Marvel Studios připravuje další filmy se superhrdiny, které diváci mohou znát ze série Avengers. Fanoušci si však na Black Widow, Thora, Doctora Strange nebo Spider-Mana budou muset počkat. Koronavirus jim zkřížil cestu do kinosálů.

Ve středu společnost Disney oznámila, že velmi očekávaný film Black Widow v hlavní roli se Scarlet Johanssonovou se posouvá na 7. května 2021. Server CNN uvedl, že snímek měl být uveden do kin původně letos 6. listopadu, ale datum bylo změněno kvůli covidu.

Zpoždění příchodu agentky Nataši Romanovové na stříbrná plátna je pro kina problémem. Filmy z produkce Marvelu jsou nejočekávanějšími snímky roku a zaručenými hollywoodskými trháky. Kina po několikaměsíčním uzavření zoufale potřebují úspěšné nebo alespoň nové filmy, které jim zajistí příjmy.

Jediné pozoruhodné snímky, které letos plnily pokladny amerických kin, byly Tenet režiséra Christophera Nolana, Noví mutanti od Marvelu a Vyšinutý. Bez Black Widow tedy budou muset kina čekat až do konce listopadu, kdy je na programu animovaný snímek Duše od společnosti Pixar a nová bondovka Není čas zemřít.

Černá vdova však není jediná hrdinka ze série Avengers, která bude mít zpoždění. Studio Marvel už podruhé mění data návratů dalších superhrdinů. Pozdrží druhý díl Doctora Strange a pokračování Thora. Doctor Strange in the Multiverse of Madness byl přesunut na 25. března 2022 a Thor: Love and Thunder na 11. února 2022.

Odklady filmů Marvelu začínají nabírat dominový efekt. Několikaměsíční zpoždění čeká také finální díl Spider-Mana z trilogie Homecoming. Místo 16. července 2021 by se měl nástupce Tonyho Starka v kinech objevit až 5. listopadu 2021.

Stejně tak nový film Marvelu o humanoidní rase Eternals, který se měl dostat do sálů kin v únoru 2021, je odložen na listopad příštího roku, stejně jako se vypuštění snímku Shang Chi and the Legend of the Ten Rings odkládá z května na 9. července 2021.

Reklama

Doporučované