Hlavní obsah

Intel už nebude inside. Výrobce procesorů mění logo

Foto: Intel

Nové logo společnosti.

Reklama

Výrobce procesorů po 16 letech mění své logo. Jde teprve o čtvrtou změnu za 51 let. Logo má prezentovat novou cestu společnosti, který se začíná více zaměřovat na software pro umělou inteligenci a internet věcí.

Článek

Společnost Intel mění své logo. Americký výrobce čipů změnil své logo teprve počtvrté za 51 let. Nové logo ztratilo zaoblený tvar toho předešlého a na řadu přišly také světlejší barvy.

Na středeční předváděcí akci šéfka marketingu Karen Walkerová uvedla, že změna má reflektovat celkový posun společnosti. V posledních letech se totiž Intel začal více zabývat softwarem, umělou inteligencí a internetem věcí než pouze hardwarem.

„Tato nová značka reprezentuje nejen technologie, které vytváříme, ale je také ztělesněním lidské vynalézavosti a inovace, jež proudí společností,“ napsala Walkerová v tiskovém prohlášení. Logo nicméně neprochází žádnými výraznými změnami, jak popisuje společnost v prohlášení, a pouze se modernizuje.

Foto: Intel - Wikipedia

Staré logo Intelu.

Známka kvality

Intel představil nové logo při příležitosti oznámení 11. generace svých procesorů do počítačů. Procesory nesou označení Tiger Lake. Dále také přešel na novou platformu Intel Evo, která bude certifikačním standardem a známkou nejvyšší kvality laptopů. Jde o potomka předešlého standardu Athena, Evo ale bude mít na notebooky ještě vyšší nároky.

Intel se nachází v nelehké době. V posledních letech mu relativně rychle vyrostl konkurent v podobě výrobce čipů AMD, který se stává stále oblíbenějším a podemlel dlouholetou neotřesitelnost Intelu. I Apple se od dlouholetého výrobce procesorů odvrací a do svých zařízeních Mac si bude instalovat své vlastní procesory.

Reklama

Doporučované