Hlavní obsah

Italská mafie prala peníze přes firmu v Brně

Záhady Josefa Klímy: Italská mafie poměrně nedávno prala peníze přímo v České republice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Italská mafie dnes podle znalců prostředí profituje z praní špinavých peněz – přes falešné faktury, které si vystavují různé společnosti v různých státech.

Článek

První stopy po vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové směřovaly přes blízkou spolupracovnici slovenského premiéra Márii Troškovou a její úzké kontakty na italského podnikatele Antonia Vadalu k italské mafii. Podezření bylo tak silné, že dokonce padla slovenská vláda.

A i když se dnes zdá, že italská stopa v kauze vraždy už není tak žhavá, otázka, do jaké míry pronikla italská mafie do politického i ekonomického dění ve střední Evropě, konkrétně na Slovensku a v České republice, je stále aktuální.

Podařilo se nám získat informace o tom, že italská mafie poměrně nedávno prala peníze přímo v České republice – konkrétně v Brně. Navíc přinášíme naprosto exkluzivní rozhovory s muži, kteří jsou s mafií v kontaktu už řadu let – s italským policejním důstojníkem, s obhájcem mafiánů a také s jedním bývalým členem italské mafie.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Italská mafie prala peníze přes firmu v Brně, čekání na nevyhnutelnou smrt vlastních dětí, těžký život na humanitární misi v Kongu a glosy.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované