Hlavní obsah

Jak by vypadaly zprávy, kdyby nebyl 17. listopad

Jak by vypadaly zprávy bez 17. listopadu 1989.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

V listopadu 1989 se nic nestalo. Perestrojka se povedla. U moci se udržela KSČ. Berlínská zeď byla po vystoupení Davida Hasselhoffa k příležitosti jejího pádu raději znovu obnovena. A třicet let po těchto „neudálostech“ nastal jeden normální, hezký, socialistický den, který je třeba normálně, hezky a socialisticky shrnout.

Článek

Co by se v televizi vysílalo, kdyby revoluce v roce 1989 neuspěla? Na jakém ministerstvu by tvrdou rukou vládl Zdeněk Ondráček? A byly by ve zprávách místo zvířátek na konec roztomilé záběry Jiřího Dolejše? Speciální díl Šťastného pondělí přinese nejen odpovědi na tyto otázky, ale i spoustu starých známých (podobnost s reálnými lidmi je čistě náhodná), ideologicky uvědomělou předpověď počasí i tipy na letní dovolenou.

A co se liší od naší reality? Nic moc. Premiér, kterého byste v této pozici nečekali, i tady s těžkostmi sestavuje vládu, řeší se povinná maturita z matematiky, naše fotbalové kluby na mezinárodní úrovni zase neuspěly a Grospič řeší dopravní nehody ruských turistů.

Reklama

Související témata:

Doporučované