Hlavní obsah

Jak napadl útočník vojákyni na pařížském letišti Orly? Incident zachytily kamery

Video z bezpečnostní kamery ukazuje, jak útočník napadl vojákyni a jak její kolegové postupovali v dalších minutách.

 

Reklama

Útočník z pařížského letiště Orly napadl členku vojenské hlídky zezadu, jak ukazuje záznam z bezpečnostních kamer.

Článek

Ziyed Ben Belgacem v sobotu přiběhl ke člence vojenské hlídky na pařížském letišti Orly a snažil se jí vytrhnout zbraň. To vše je patrné ze záznamů bezpečnostních kamer, které zveřejnila agentura AP.

Devětatřicetiletý Francouz nejprve upustil nákupní tašku, ve které měl kanystr s benzínem. Ihned se vrhl na vojákyni a křičel, že přišel „zemřít pro Alláha". Ženu si vzal jako živý štít, u hlavy jí držel pistoli.

Video (nahoře nad článkem) ukazuje, že na útok nejprve nikdo nereagoval. Druhý člen vojenské hlídky šel několik kroků před svou kolegyní. Situaci tak zaznamenal až se zpožděním. Lidé začali od dvojice prchat. Belgacema o pár minut později zastřelila dvojice vojáků, kteří se pohybovali v blízkosti incidentu.

„Podíval jsem se kolem sebe a letiště bylo plné vojáků," říká očitý svědek události.

Podle soudních lékařů měl útočník v krvi alkohol a drogy. Jeho otec již v neděli prohlásil, že syn nebyl islámským radikálem a že jednal pod vlivem návykových látek. Policie však jeho motiv stále vyšetřuje i ve spojitosti s terorismem.

Před útokem dorazil Belgacem do baru na předměstí nedaleko letiště. Už tam začal střílet z pistole. Nikoho ale nezasáhl. Ještě předtím postřelil policistu při běžné dopravní kontrole.

Reklama

Související témata:

Doporučované