Hlavní obsah

Jak se žije českým skautům v zahraničí? Nakažený Vojta je stále v izolaci

Jak se žije českým skautům v zahraničí? Vojtěch Havrda popisuje svůj příběh s koronavirem v Hongkongu, další příběhy pocházejí ze Zambie, Dánska či Nepálu.Video: Skautský Institut, Seznam Zprávy

 

Reklama

Co zažívají Češi, kteří zůstali v cizině? Výpovědi z Jordánska, Itálie, Zambie, ale třeba i Dánska a Nepálu.

Článek

Skautský institut na Staroměstském náměstí je sice uzavřený, ale skauti pracují a pomáhají dál. Mimo jiné teď zprostředkovávají příběhy Čechů a Češek z celého světa.

Vojtěch Havrda, který žije v Hongkongu, popisuje svůj příběh z infekčního oddělení. On i jeho přítelkyně se novým koronavirem nakazili. „Zavolali jsme si záchranku, jelikož se přítelkyně nakazila od kolegy z práce a probudila se s teplotou. Bylo to jako scéna z filmu, přijeli pro nás dva ošetřovatelé v celotělových pláštích, maskách a kapucích. Celá ulice nás sledovala a asi se nás dost báli,“ líčí ve videu svůj příběh Vojtěch. „Lékařská péče v Hongkongu je opravdu výborná, starají se o nás skvěle, za což jsem jim opravdu vděčný.“ Vojtovy testy stále vycházejí pozitivně, zatím zůstává uzavřen v nemocnici. Jak to tam funguje?

V úvodním videu si můžete přečíst výpovědi i dalších českých skautů – z Jordánska, Itálie, Zambie, Dánska, Nového Zélandu nebo Nepálu, kde teď v hlavním městě Káthmándú pobývá Majda. V prvních dnech pro ni bylo složité sehnat i jídlo, otevřený byl pouze obchod s alkoholem. „Bloudili jsme s dalšími skupinkami turistů bezradně po městě, ale nakonec jsme sehnali pivo a brambůrky a s tím jsme to nějak přečkali,“ říká.

Všechna videa Skautského institutu naleznete na tomto odkazu.

Reklama

Doporučované