Hlavní obsah

Jako na olympiádě. Čeští hokejisté budou hrát ve čtvrtfinále mistrovství světa proti USA

Foto: Profimedia.cz

Čeští hokejisté budou hrát ve čtvrtfinále mistrovství světa proti USA.

Reklama

Hokejová reprezentace zná jméno svého soupeře pro klíčový duel světového šampionátu. Ve čtvrtek v Herningu narazí stejně jako na jaře v Jižní Koreji na výběr Spojených států amerických. Čas zápasu ještě není oficiálně určen, s největší pravděpodobností se ale bude hrát už v 16:15.

Článek

Na jméno svého čtvrtfinálového soupeře čeští hokejisté nakonec nemuseli čekat tak dlouho, definitivně o něm rozhodl už první zápas posledního hracího dne. Američané totiž po drtivé porážce 2:6 od Finska ve skupině B obsadí druhé místo bez ohledu na výsledky ostatních zápasů.

Utkání se bude hrát v Herningu. Čechy tak čeká stěhování do 300 kilometrů vzdáleného druhého pořadatelského města turnaje. Přesný čas zápasu musí potvrdit direktoriát turnaje, pravděpodobně se bude hrát v 16:15.

Američané jsou pravidelným čtvrtfinálovým soupeřem českých hokejistů. S výběrem USA se Češi naposledy potkali na letošní olympiádě, kde o svém postupu rozhodli v semifinále. Na turnaji ale nestartovali hokejisté z NHL.

Američané přivezli do Dánska silný tým, který nezvládl jen dnešní závěrečný zápas s Finskem. Největší hvězdou výběru je útočník Patrick Kane ze Chicago Blackhawks.

Reklama

Doporučované