Hlavní obsah

Je skvělé, když vám někdo začne platit za koníčka a vás to nepřestane bavit, říkají Janek Rubeš a Honza Mikulka

„Když nás někdo vidí oba, diví se, proč zrovna Honza je ten za kamerou. Má spoustu fanynek,“ prozradil Janek Rubeš.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jejich nekonvenční průvodce Honest Guide na Stream.cz má miliony zhlédnutí. Nabízejí rady, jak se dostat z letiště a kde se dobře najíst, i varování před nepoctivými taxikáři.

Článek

Oběma se koníček stal povoláním. Janek Rubeš začal točit videa a nahrávat je na Stream, když ještě neexistovali čeští youtubeři. „Začínali jsme s Kazmou a ViralBrothers. Točil jsem třeba klipy Rudovi z Ostravy nebo jsem se na večírku vydával za reportéra MTV a nachytával tuzemské celebrity. Stýská se mi po těch časech,“ říká.

Honza Mikulka si začal šetřit na první kameru, protože ho fascinoval film E.T. – Mimozemšťan. „Když jsem si ji ve čtrnácti pořídil, natočili jsme s kamarádem naši verzi hitu Snowboarďáci. Jenomže jsme neměli na snowboardy, tak jsme jezdili na takových těch lopatách,“ vzpomíná. První komerční zakázku dostal o dva roky později.

Za co utratili první honoráře? Co říkali rodiče na to, že nešli studovat třeba medicínu? Jaké své video považují za nejvtipnější? A jaké za nejpovedenější? Co s nimi dělají prestižní ceny? Co se naučili v Izraeli? Jak často se jich diváci ptají, jestli žijí spolu? A kdo jim řekne, že natočili blbost? To vše zjistíte ve videu nad článkem.

Moje místa: Janek Rubeš a Honza Mikulka - rozhovory.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované