Hlavní obsah

Jeden okres už dohnal Prahu z pohledu nově nakažených covidem

Foto: SZ Michal Šula

Testy na covid-19 odhalily v sobotu největší počet nemocných v Praze.

Reklama

Nová data Ministerstva zdravotnictví ukazují, kde roste počet nemocných s koronavirem.

Článek

Nejhorší situace v počtu nakažených s covidem-19 je během posledního týdne v Praze.

Jenže k hlavnímu městu se už přibližuje také okres Plzeň-jih. Tady takzvané incidenční číslo činí 28,3. Udává počet nemocných s koronavirem za uplynulý týden v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

V Praze je přitom toto číslo jen nepatrně vyšší, podle statistik Ministerstva zdravotnictví činí 28,39. Hlavnímu města se pak také přibližuje ještě Praha-západ. Tady je incidenční číslo na hodnotě 27,58.

V okrese Plzeň-jih se poslední týden nově nakazilo koronavirem 18 lidí. V mnohem početnějším hlavním městě je pak za stejné období 379 nemocných.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Počet osob s potvrzenou nákazou onemocněním covid‑19 za posledních 7 dní dle okresů.

Na druhé straně se podle dat ministerstva v sedmi okresech za poslední týden nikdo covidem-19 nenakazil. Jedná se o okresy Most, Trutnov, Nymburk, Prachatice, Strakonice, Český Krumlov a Přerov.

V celém Česku v sobotu laboratoře odhalily 124 nových případů koronaviru. Téměř polovina z celkového počtu v sobotu odhalených nákaz přitom přibyla v Praze.

Od loňského začátku epidemie se koronavirus potvrdil u 1 667 935 lidí, přes 98 procent z nich se vyléčilo a 30 310 s potvrzeným onemocněním covid-19 zemřelo.

Zdravotníci od prosincového začátku očkování aplikovali k sobotnímu večeru 8 500 634 dávek vakcíny proti koronaviru. V sobotu zdravotníci naočkovali 36 455 lidí, nejméně od 23. května. V mezitýdenním srovnání je to pokles téměř o 14 000.

Reklama

Doporučované