Hlavní obsah

Jeden z nejbohatších Čínaňů zemřel při turistice v Provence

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Úmrtí svého šéfa potvrdila firma HNA Group a na výraz smutku zahalila své webové stránky do šedé barvy. Wang spadl ze zdi ve vesnici Bonnieux v Provence, podle svědků šlo o nehodu.

Článek

Spoluzakladatel a šéf obřího čínského konglomerátu HNA Group Wang Ťien zemřel po pádu z přibližně 15 metrů v Provence v jižní Francii. Informaci podle zpravodajského serveru BBC News potvrdila sama firma.

57letý Číňan v úterý spadl ze zdi ve vesnici Bonnieux při pořizování fotky, uvedla policie. „Stál na okraji prudkého srázu, když ho jeho rodina fotila, a spadl,“ uvedl policejní šéf Hubert Meriaux podle agentury Reuters. Policie nepokládá jeho smrt za podezřelou. Podle svědků šlo o nehodu.

V Provence byl Wang na pracovní cestě. Stránky firmy jsou na výraz smutku dočasně šedé. Podle prohlášení společnost ztratila „výjimečně nadaného lídra, jehož vize a hodnoty budou nadále majákem pro všechny, kteří měli štěstí ho poznat“.

Wang pomohl proměnit HNA, která působí v oblasti letectví, turismu a financí, v jednu z největších světových společností. Firma drží významné podíly v Deutsche Bank, hotelovém řetězci Hilton a dalších společnostech. Celosvětově zaměstnává více než 400 tisíc lidí.

Reklama

Doporučované