Hlavní obsah

Junioři jsou v semifinále MS, i Kanadu mohou porazit, říká agent Sivek. O hráče už je zájem v NHL

Rozhovor s bývalým hokejovým hráčem a nyní hráčským agentem Michalem Sivekem.

 

Reklama

Čeští junioři budou hrát na hokejovém mistrovství světa v Buffalu o medaile. Díky úspěchu bude o hráče v zámoří větší zájem.

Článek

Michal Sivek v letech 2000 a 2001 jako hokejista pomohl pro Českou republiku vybojovat jediné dvě zlaté medaile z mistrovství světa v historii. Dnes jako spolumajitel společnosti Eurohockey Services a hokejový agent s nadšením sleduje, jak si Češi vedou na šampionátu v Buffalu.

Reprezentace po dlouhých třinácti letech postoupila do semifinále ostře sledovaného turnaje a zahraje si o medaile. „Je to velké překvapení,“ přiznává Sivek. A má radost i z jiného důvodu: o české hokejisty totiž bude v zámoří díky jejich úspěchu mnohem větší zájem. „Třeba na Marka Zachara se nás v průběhu turnaje ptaly tři kluby z NHL,“ říká Sivek v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Je postup Čechů do semifinále MS pouhá shoda okolností, nebo se v hokeji blýská na lepší časy? Mohou junioři překvapit v semifinále i Kanadu a jak moc jim případný úspěch pomůže k lepší kariéře? Pusťte si celý rozhovor.

Reklama

Doporučované