Hlavní obsah

Karlovarský most v ulice kpt. Jaroše se bourat nemusí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Most v ulici kpt. Jaroše v Karlových Varech se bude opravovat. Zátěžové zkoušky ukázaly, že most, který je jen tři roky starý, ale po dostavbě se prohnul, lze zachránit.

Článek

Podle náměstka primátorky Karlových Varů Petra Bursíka (ODS) by měla firma, která most stavěla, předložit návrh opravy, řekl dnes ČTK. Zároveň pokračují přípravy na stavbu nového Dvorského mostu na téže ulici.

Most, který sice není dlouhý, ale spojuje dvě části čtvrti Dvory, se postupně prohnul o několik centimetrů. Město jej proto zatím od zhotovitele nepřevzalo a provoz na něm je v režimu předčasného užívání. Stavba stála zhruba šest milionů korun.

Podle Bursíka by se mohl zpevnit a vyztužit uhlíkovými vzpěrami. „Zátěžové zkoušky stejně jako následná oprava jdou na vrub dodavatelské firmy. Jde o reklamaci,“ uvedl Bursík.

Oprava mostu přes Chodovský potok vedle sklárny Moser by se podle něj měla uskutečnit nejlépe o prázdninách, kdy je slabší doprava. Práce totiž i tak zkomplikují dopravu v této části města. Výhodou je, že se letos neplánují žádné významnější práce na navazujícím Dvorském mostě přes Ohři.

Na rozdíl od mostu v ulici kpt. Jaroše u Dvorského mostu má město jasno, že půjde k zemi a nahradí ho nový. Zakázka by se měla zadat metodou takzvaného žlutého FIDIC, kdy dodavatel zajistí vše od projektu přes nutná povolení až po stavbu. Práce by podle Bursíka mohly začít na podzim.

Reklama

Doporučované