Hlavní obsah

Katar hledá cestu z krize. Pomůže bývalý ministr spravedlnosti USA. Odměna: 58 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

John Ashcroft pomůže Kataru s diplomatickou krizíVideo: Reuters

 

Reklama

John Ashcroft a jeho právní firma budou pomáhat Kataru s řešením diplomatické krize. Zaměří se na boj proti terorismu.

Článek

Katarská vláda si najala bývalého ministra spravedlnosti USA Johna Ashcrofta. Ve funkci působil za vlády George W. Bushe a v současné době se živí jako právník. Jeho firma Ashcroft Law Firm získá za prvních 90 dní práce pro Katar 2,5 milionu dolarů, což je necelých 58 milionů korun. Firma výši své výplaty zdůvodňuje „potřebou začít problém řešit okamžitě,” a projekt považuje za „největší prioritu”.

Katar se v posledních týdnech potýká s diplomatickou krizí. Americký prezident Donald Trump zemi nedávno obvinil z financování teroristických skupin. Ze stejného důvodu přerušila s katarskou vládou styky řada zemí, například Saúdská Arábie nebo Spojené arabské emiráty. Ashcroftův tým pomůže Kataru najít cestu z této krize.

Firma Ashcroft Law Firm se ale v Kataru zaměří i na potírání terorismu. Sám Ashcroft řekl, že poskytne zemi komplexní strategické právní poradenství. Pro CNN také zmínil, že bude čerpat z amerických zákonů, které jasně definují, jak lze boj s terorismem financovat.

Video: Hrozí nejbohatší zemi světa hlad? Krizí přichází Katar o zásoby potravin.

Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované