Hlavní obsah

Každý sportovec se chce podívat aspoň na jednu olympiádu, mně se povedlo dostat se na pět, vzpomíná Petr Korbel

Petr Korbel vzpomíná na místech svého dětství, kudy vedla jeho cesta k profesionálnímu sportu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Byl na pěti olympijských hrách, má medaile ze světových i evropských šampionátů, léta patřil k absolutní světové špičce, velkou část své aktivní kariéry strávil v zahraničí. „Táta mě jako malého dal na šachy, okusil jsem ale i fotbal, hokej, gymnastiku a další sporty. Pak mi řekl, už by sis měl vybrat a já si vybral ping-pong,“ říká legenda stolního tenisu Petr Korbel.

Článek

Část dětství strávil v Havířově, ve městě horníků. Vyrostl na sídlišti. „Tady mezi domy jsme s klukama hráli hokej, ale i fotbal. Občas nám tady jeden soused zabavil míč, protože on pracoval na směny a my ho budili svým křikem. Tehdy jsme ho neměli moc rádi, dnes už mu docela rozumím,“ popisuje s úsměvem vzpomínky na život mezi paneláky.

Až tady nebudu, něco po mně zůstane, říká o svém „Banánu“ Petr Korbel.

Intimní zpovědi: Petr Korbel.Video: Seznam Zprávy

V sedmi letech se přestěhovali do Frýdku-Místku. „Táta tam dostal místo trenéra a tak jsme šli s ním,“ říká Petr Korbel. „Je tam rybník, kam jsme v zimě chodili hrát hokej. Místní rybáři nám vždycky řekli, jestli je led už dost hrubý a my šli. Pamatuji si, že jsem tehdy hrozně obdivoval Jirku Holečka,“ dodává.

Silné vzpomínky se mu vybavují i při procházce kolem ostravské Ostravar Arény. Za svůj život vybojoval řadu velkých medailí, právě tady ale v roce 2010 získal tu poslední. „To bylo něco mimořádného, protože už jsem byl v docela pokročilém věku a ještě jsem dostal možnost zahrát si před domácím publikem. Když jsem byl na vrcholu, nikdy jsem tu možnost neměl, protože se u nás nikdy žádná tak velká akce nekonala. Tohle mistrovství Evropy bylo skvělé, protože fanoušci tam vytvořili skvělou atmosféru a ta nás asi dotlačila až k bronzovým medailím,“ vzpomíná.

Kudy vedla cesta Petra Korbela, který se zúčastnil pěti olympiád, jako jeden z mála se ve stolním tenise prosadil i v Asii, dokonce má jednu z nejlepších bilancí mezi evropskými hráči právě proti soupeřům z království této hry. Prosadil by se i v jiných sportech? Celý příběh Petra Korbela najdete v pořadu Moje místa.

Odpovědi nejen na tyto otázky najdete ve videu nahoře.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované