Hlavní obsah

Když máte peníze, získáte moc. A s ní hroznou zodpovědnost, míní idealistický milionář z Ústí

Musíte přemýšlet nad tím, co způsobujete svými penězi, míní Martin Hausenblas.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Čím větší máte království, tím víc musíte myslet na to, co způsobíte svým konáním, říká Martin Hausenblas.

Článek

Dá se skloubit tvrdý byznys a bezbřehý idealismus? Úspěšný podnikatel a multimilionář Martin Hausenblas je přesvědčen, že ano. A že je to vlastně nutnost. „Víte, když máte peníze, tak lidi jsou za ně ochotni udělat, cokoliv chcete. A tím máte nad nimi moc. A když nad někým máte moc, tak za něj nesete i odpovědnost,“ tvrdí v novém díle pořadu Kam to bude? muž, který si se spolužákem založil reklamní agenturu, z níž se vyvinula později společnost Adler Czech, dnes jeden z největších evropských výrobců reklamního textilu. K té později přidal investici do aplikace Liftago.

Z dennodenního řízení byznysu vystoupil po vážné autonehodě. Jak moc musel potlačit ego, aby nechal řízení na managementu? Proč si myslí, že korupce se nemá potlačovat, ale porazit jinak? Stále věří, že lze společnost měnit, i když v politice pořád jen naráží?

To vše v novém díle Kam to bude? cestou na Hausenblasův zámeček (ve skutečnosti tedy ruinu) Skrytín. Pořad uvidíte v premiéře už dnes večer od 22:15 na celoplošné Televizi Seznam.

Jednoduchý návod, jak nás naladit, najdete ZDE.

Reklama

Doporučované