Hlavní obsah

Komorní scéna Aréna se chystá na diváky, hrát bude i pod širým nebem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V souvislosti se současným rozvolněním protiepidemických opatření se ostravské divadlo Komorní scéna Aréna chystá opět na diváky. Hrát bude ve svém sále i pod širým nebem.

Článek

Poprvé ale herci před publikem po nucené pauze vystoupí koncem května v Brně. V rámci mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno odehrají britskou tragikomedii Kočka v oreganu.

„Víc jak půlroční divácký půst se konečně chýlí ke konci a ostravská Komorní scéna Aréna s ním skoncuje už v květnu. Pro jistotu rovnou na několika frontách. Samozřejmostí je otevření divadla pro diváky. Mimo představení uváděná v divadle se však soubor vydá i na čerstvý vzduch,“ uvedla mluvčí divadla Sylvie Vůjtková. Na Jiráskově náměstí v Ostravě herci odehrají komedii Obraz. V amfiteátru v Ostravě-Porubě pak vystoupí hned třikrát. Důvodem představení pod širým nebem je omezená kapacita v sále divadla, který za normálních okolností pojme bezmála 100 diváků. Podle platných opatření ale v sále může být od 24. května jen polovina kapacity.

V červnu se pak budou moct diváci konečně vrátit do hlediště Arény. K vidění tam bude především nejdéle zkoušený titul v historii divadla, kterým se stala Shakespearova tragédie Macbeth. V režii uměleckého šéfa divadla Ivana Krejčího se v titulní roli představí Michal Čapka. „Skotskou hru bude možno v červnu navštívit celkem třikrát, a to 2., 7. a 9. června,“ řekla Vůjtková Dodala, že kromě nejnovější shakespearovské inscenace se v červnu na jeviště Arény vrátí již zmíněná Kočka v oreganu, černá komedie Zabiják Joe, představení Komiks a Zlatý osel.

Reklama

Doporučované