Hlavní obsah

Konec pragocentrismu, velí možný Kalouskův nástupce. Končícímu šéfovi TOP 09 se ale nelíbí

Vystřídá Miroslava Kalouska Jiří Pospíšil? V TOP 09 vybírají nového šéfa.

 

Reklama

TOP 09 na víkendovém sjezdu v Praze vymění vedení. Z čela strany odchází zakladatel a hlavní tvář partaje Miroslav Kalousek.

Článek

„TOP 09 se musí stát stranou, jež bude regionálně více zakořeněná, která bude mít více regionálních politiků. Tváře TOP 09 nemohou být jen lidé, kteří působí zde v Praze, v Poslanecké sněmovně,“ říká Jiří Pospíšil, europoslanec, jenž je členem TOP 09 teprve krátce, ale už se o něm mluví jako o možném nástupci Miroslava Kalouska.

Zatímco Kalouskovi byl z regionů TOP 09 vyčítán pragocentrismus, Pospíšil by prosazoval opak. Rozhodně ale nepatří mezi favority současného šéfa. Podle informací Seznamu Kalousek od debaklu ve volbách intenzivně hledal jiného lídra než Pospíšila. Zatím marně.

„Pokud budu zvolen, chtěl bych se zaměřit na důkladnou přípravu na komunální volby, které nás čekají za několik měsíců,“ prohlásil Pospíšil.

S komunálními volbami souvisí i další ambice Jiřího Pospíšila, za TOP 09 chce totiž kandidovat jako jednička na pražský magistrát a usilovat o funkci primátora.

Reklama

Doporučované