Hlavní obsah

Legendární komedie Přes palubu je zpět! Po víc jak 30 letech s novým dějem a herci

Známá filmová komedie Přes palubu z roku 1987 se dočkala svého remaku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do českých kin se chystá nová romantická komedie Manžel na zkoušku. Remake známého filmu Přes palubu s Kurtem Russellem a Goldie Hawn slibuje zcela nový děj a také hvězdná jména.

Článek

Je to víc než 30 let, co Kurt Russell a Goldie Hawn zazářili ve filmu Přes palubu. A přestože v té době snímek získal smíšené recenze, dneska je považovaný za klasickou romantickou komedii. Nyní je ale všechno jinak. Původní příběh o truhláři, který se bohaté a rozmazlené Joanně mstí za to, že mu za jeho práci nezaplatila, se obrací. Tvůrci v novém provedení hercům prohodili role.

„Když jsme měnili role a vyměňovali jejich pohlaví, bylo by to dnes hodně divné, kdyby nějaký chlápek jen tak unesl ženu, aby pracovala, takže to byl jeden z důvodů. Druhý byl to, že jsme chtěli rozbít stereotypy a také jsme se chtěli vyhnout srovnávání s Goldie Hawn a Kurtem Russellem,“ vysvětluje Eugenio Derbez, který si střihl hlavní roli a zároveň se ujal i producentské úlohy.

Manžel na zkoušku ukáže Annu Faris jako svobodnou pracující matku, kterou španělský playboy ponížil a nevyplatil za úklid své jachty. A která, když se dozví, že boháč Leo ztratil paměť, vymyslí opravdu nevídanou pomstu.

Vystoupit ze stínu slavné komedie z roku 1987 se snímek snaží především velkým hispánským obsazením. Scénář má skoro třetinu dialogů ve španělštině a ve vedlejších rolích se objeví třeba takové hvězdy jako Eva Longoria nebo Mel Rodriguez.

„Pracovali jsme s neuvěřitelnými hispánskými hvězdami. Byla to pro mě bez přetvářky skvělá zkušenost, jsem na to opravdu hrdá. I když dorozumívání na place bylo občas těžké, nemluvím španělsky. Byl to jeden z mála případů, kdy jsem si říkala, že bych měla raději zmlknout,“ směje se představitelka Kate, Anna Faris.

Jestli si nové, lehce španělské „Přes palubu” diváci oblíbí stejně jako nesmrtelný originál, teprve uvidíme. Osvěžující komedie o rozmazleném boháči Leovi a svobodné matce Kate do českých kin vstoupí 5. července.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Eva Longoria

Doporučované