Hlavní obsah

Lidé mohou opět putovat po vinařských stezkách jižní Moravy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Po odkladech kvůli koronaviru začíná sezona cyklo a pěších výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách. Návštěvníkům mají přiblížit místní kulturu a folklor, cílem je ipodpora tornádem poničených obcí.

Článek

„Prvním výletem bude 17. července Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska,“ prohlásila Kamila Vlčková z Partnerství, které sérii akcí koordinuje a pět z 11 výletů organizuje.

„Na výlet mohou vyrazit jak cyklisté, tak i pěší. Připravujeme tři trasy různých délek a obtížností, na všech návštěvníci najdou řadu zastávek na zajímavých místech,“ uvedla organizátorka akce Dominika Bäuchelová. Cyklisté se projedou Lednicko-valtickým areálem a zastaví se například u Chrámu Tří Grácií nebo loveckého zámečku Rendez-vous. Pěší turisté si vyšlápnou na vyhlídku Kozí hrádek s výhledem na Mikulov.

Návštěvníci na startovním místě dostanou balíček s cyklopasem a mapou tras. Všechny trasy jsou značené i přímo v terénu barevnými směrovkami. Na jednotlivých zastávkách účastníci sbírají razítka do cyklopasu, který v cíli mohou odevzdat do slosování o ceny.

Organizátoři v projektu Moravských vinařských stezek dlouhodobě spolupracují s obcemi i vinaři na jižní Moravě, včetně těch, které poškodilo tornádo. Část peněz z prodaných startovních balíčků je proto určena na obnovu obcí na Břeclavsku a Hodonínsku. Startovní balíčky lze kupovat on-line v předprodeji nebo v den akce přímo na místě.

Reklama

Doporučované