Hlavní obsah

Lidé v Brně i přes varování vstupují na zamrzlou přehradu

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé v Brně i přes varování strážníků vstupují na zamrzlou přehradu. Led sice každým dnem sílí, ale stále není tloušťka dostatečná.

Článek

U přístaviště v Bystrci se kolem 14:00 pohybovala na ledě asi stovka lidí, kromě bruslařů také chodci a lidé s kočárky. „Největší nebezpečí spatřujeme od Kozí horky směrem k Rokli. Tam ještě v pátek strážníci naměřili led o tloušťce jednoho centimetru. Přesto tam hlídky během neděle viděly okolo čtyř desítek návštěvníků,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

V neděli mohl být led v horní části přehrady odhadem o pět centimetrů silnější, ale zamrzá nerovnoměrně, upozornil mluvčí. „Vstup na zamrzlé vodní plochy je na vlastní riziko. Nebezpečí prolomení v některých lokalitách Brněnské přehrady je stále velmi vysoké,“ zdůraznil Ghanem.

Brňané dnes za zimními radovánkami vyrazili také třeba do Mariánského údolí. Desítky lidí s dětmi bobují na Kraví hoře.

Díky mrazivému, ale slunnému počasí bruslaři zaplnili rybník Apollo v Lednici na Břeclavsku, tamní parkoviště je plné aut. Za sjezdovým lyžováním lidé zamířili třeba do Olešnice na Blanensku, kde sice v zimním středisku nefunguje vlek, ale zájemce vozí nahoru rolba.

Reklama

Doporučované