Hlavní obsah

Lipenský areál otevře Stezku korunami stromů i půjčovny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Po téměř sedmi týdnech otevře 1. května firma Lipno servis svůj zábavní areál v Lipně nad Vltavou. Přístupná bude Stezka korunami stromů i Království lesa, otevřou půjčovny.

Článek

Pro bikery se rozjede lanovka, která obsluhuje bikepark, možný bude i sjezd lesem. V pokladnách budou dezinfekce pro návštěvníky, dezinfikovat se budou všechny půjčované věci stejně jako madla a sedačky na lanovce. Zavřené zatím budou akvapark a kemp Modřín. Ceny některých služeb zdraží areál v nové sezoně o koruny až desetikoruny. ČTK to dnes řekl obchodní a marketingový ředitel lipenského areálu Jiří Falout.

Ztráty zatím areál, jímž v létě projde 350 000 lidí, počítá. Budou v řádech milionů Kč. Několik týdnů se kvůli koronavirovým omezením ocitl areál zcela bez příjmů. „Uvidíme, jaké dopady budou mít opatření na další vývoj turistického ruchu v létě a zimě. Všech 110 stálých zaměstnanců bylo nyní doma za sto procent platu, cílem našich majitelů bylo, aby udrželi zaměstnanost a dopady krize lidé nepocítili. Žádali jsme o podporu státu, zatím je to dost administrativně náročné,“ řekl Falout.

Stezka korunami stromů bude v provozu zatím bez tobogánu. Lidé se k ní dostanou pěšky, od 1. května lanovkou nebo busem. Denně bude otevřené i lesní hřiště Království lesa, možný bude i sjezd na koloběžkách na centrální parkoviště. V pátek otevřou i půjčovny člunů, bruslí, kol nebo silničních koloběžek. Restaurace v areálu budou prodávat přes okénka. Pro bikery se 1. května rozjede lanovka Promenádní. Sjezd lesem bude zatím možný jen o svátcích a víkendech, od července denně.

Vstupenky si lidé nově koupí na samoobslužných pokladnách na centrálním parkovišti u nástupu na lanovku. Místo původních čtyř pokladen mají teď k dispozici 12 terminálů. Turisté si mohou koupit vstupné i přes e-shop.

„Na otevření se těšili nejen návštěvníci, kteří se neustále dotazovali, kdy budou moci na Lipno zase vyrazit, ale i naši zaměstnanci. Ta nucená přestávka byla pro všechny dlouhá,“ uvedl Falout. Jak dodal, Lipno bez návštěvníků nebylo. Lidé tam jezdili na kola nebo na pěší výlety.

Areál přichystal řadu hygienických opatření. V pokladnách jsou dezinfekční prostředky pro návštěvníky, všechny půjčované věci se dezinfikují, stejně jako madla lanovky a všechny sedačky. „Jsme také rádi, že návštěvníci dodržují hygienická pravidla a chodí po Lipně se zakrytými ústy a nosem,“ uvedl Falout.

Reklama

Doporučované