Hlavní obsah

Lipno Sport Fest nabízí rozšířený program a potrvá více dní

Foto: Wikipedia.org

Lipno.

Reklama

Rozšířený program nabízí 10. ročník Lipno Sport Fest, který dnes začíná v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Akce potrvá více než dva týdny, což je výrazně delší doba než v minulých letech.

Článek

„Zájemci si budou moci vyzkoušet řadu sportů a navštívit i koncerty,“ řekla mluvčí Lipno SPort Festu Olga Kneiflová.

Program letošního ročníku je o týden delší, protože organizátoři chtěli zamezit shlukování velkého počtu lidí na jednom místě a také chtěli oslavit jubileum festivalu.

„Sešlo se to ruku v ruce. Chtěli jsme mít 10. ročník trochu jiný,“ popsala mluvčí. Podle návštěvnosti z předchozích let je i ta letošní očekávaná v řádu stovek lidí. Delší program spolu s předpovědí pěkného počasí mohou počty návštěvníků navýšit.

V lipenském areálu si příchozí budou moci vyzkoušet různé sportovní aktivity, například paddleboard, parkour nebo horský půlmaraton. Lipenská přehrada nabídne prostor pro veslování nebo pro jeden z nejmladších sportů v Česku, wingfoilingu, kdy se kolo po vodě pohybuje díky takzvanému křídlu. Na festival dorazí i úspěšní sportovci z různých odvětví. Účast slíbil třeba olympijský medailista ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek nebo paralympionik Jiří Ježek, který se účastnil Tour de France. „Osobně se už nemohu dočkat všech mých kamarádů sportovců, se kterými se na Lipně pravidelně potkáváme,“ zmínila spoluorganizátorka akce Kateřina Neumanová.

Lipno Sport Fest nabízí i vernisáž, promítání filmu a koncerty. Součástí zahájení festivalu je výstava Voda a civilizace, na čtvrteční večer je naplánované letní kino, které je projektem nadačního fondu pro Jihočeské naděje. Dále na festival zamíří deset hudebních interpretů, mezi nimi MIG 21, Xindl X, Michal Hrůza či Miro Žbirka. I přes nemalé zastoupení kulturního programu zůstává podle mluvčí hlavní náplní festivalu sport. „Kultura je jen doplněk,“ dodala Kneiflová.

Reklama

Související témata:

Doporučované