Hlavní obsah

Manžel ve služebním autě hejtmanky? Důkaz, jak se změnila politická kultura

Reportéři Seznamu: Vojtěch Blažek se Sabinou Slonkovou o případu hejtmančiny limuzíny, kterou jezdil její choť.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Manžel středočeské hejtmanky za ANO jezdil podle zjištění Seznamu běžně jejím luxusním superbem. Například do práce. Jaroslava Pokorná Jermanová na tom neviděla nic špatného.

Článek

Od chvíle, kdy reportér Seznamu Vojtěch Blažek příběh zveřejnil, bylo jasné jedno: Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) nechápala, proč by manželovi nemohla půjčovat služební limuzínu. Je to prý benefit přesně podle předpisů kraje – a navíc nutný k tomu, aby ona i její rodina měly potřebný servis.

I když se nakonec Jakub Pokorný služebního vozu své choti vzdal, hejtmanka se netajila tím, že mediální pozornost považuje za útok na svou osobu. „Z reakce paní hejtmanky i jejího manžela mi přijde, že nechápou, že takováhle věc může někomu vadit,“ říká Vojtěch Blažek.

Manžel hejtmanky jej tituloval šmírákem. Jak informace o zneužívání krajského majetku novinář získal a ověřoval a co je tedy šmírování?

Rozhovor o zákulisí celého příběhu i o tom, jak se mění politická kultura, můžete sledovat úvodním videu. Je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který v premiéře běží na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: Celý díl, ve kterém Sabina Slonková řeší s Filipem Horkým nakládání se zvířaty v Česku, s Vojtěchem Blažkem příběh limuzíny pro hejtmančina manžela a se Samuelem Sísem příběhy za srpnovou invazí z roku 1968.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované