Hlavní obsah

Na Boží Dar dnes přijely stovky lidí, doprava byla plynulá

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Do horského města Boží Dar na Karlovarsku dnes odpoledne přijely stovky lidí. Slunečné počasí přilákalo do Krušných hor milovníky zimních sportů i lidi, kteří vyrazili na procházku.

Článek

Malý rodinný areál Novako si pro návštěvníky přichystal snowtubing, o který byl dnes velký zájem. Ačkoli byla parkoviště téměř plná, nevznikaly dopravní komplikace, zjistila ČTK.

V centru Božího Daru se odpoledne kolony aut netvořily. Městem opakovaně projížděly hlídky městské policie a dohlížely na to, aby lidé neparkovali, kde nemají. Středem města se procházely davy lidí, krátké fronty se tvořily před stánky s občerstvením a před restauracemi, které mají kvůli vládním nařízením otevřená jen výdejní okénka.

Velký zájem lidí dnes zaznamenal na Božím Daru malý lyžařský areál Novako. Ačkoli nemůže kvůli koronavirovým opatřením spustit vleky, zprovoznil pro návštěvníky alespoň atrakci - snowtubing, jízdu na nafukovacích duších. „Vleky musí být vypnuté, ale to nevadí, lidé si koupí dole lístek, vylezou nahoru po svých a sjedou dolů po duších. Zájem je velký, už jsme tu měli přes víkend asi 200 lidí,“ řekla dnes ČTK provozovatelka areálu Pavlína Nováková.

Lidé dnes vyrazili také na upravené běžecké tratě okolo Božího Daru a Klínovce. „Máme otevřenou půjčovnu, půjčujeme výbavu pouze přes výdejní okénko, dovnitř nikoho pustit nemůžeme. Zájem je obrovský, většinou máme na víkendy plno, zájemce musíme i odmítat,“ uvedla Nováková.

Mnoho lidí dnes přijelo i na Klínovec. Policisté ale na jeho vrchol pouštěli pouze auta s řetězy nebo s náhonem na všechny čtyři kola. Na níže položených sjezdovkách mnozí sáňkovali, bobovali, ale i lyžovali, kvůli vypnutým vlekům museli chodit do kopce pěšky. Některé sportovce dnes přilákal adrenalinový sport - snowkiting, při kterém se nechávají na lyžích či snowboardu táhnout speciálními draky.

Na Božím Daru bylo dnes odpoledne jasno, okolo minus šesti stupňů Celsia, podmínky pro lyžování a vycházky tak byly ideální.

Reklama

Doporučované