Hlavní obsah

Na letišti v Praze přistál bez povolení malý sportovní letoun

Foto: Seznam Zprávy

„Prošetřuje se, zda nedošlo k protiprávnímu jednání,“ řekla mluvčí cizinecké policie Renata Grecmanová.

Reklama

Na pražském letišti v Ruzyni v úterý večer bez povolení přistál malý sportovní letoun s rakouskou registrací. Pilot nekomunikoval s dispečery letového provozu a přistál na ranveji, která je kvůli rekonstrukci uzavřena.

Článek

Nikdo nebyl zraněn a provoz letiště nebyl ohrožen. Informaci Českého rozhlasu dnes potvrdil mluvčí Řízení letového provozu Richard Klíma. Událost bude podle něj prošetřovat Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Incidentem se zabývá ve spolupráci s Řízením letového provozu, letištěm a Ústavem pro civilní letectví také policie. „Prošetřuje se, zda nedošlo k protiprávnímu jednání,“ řekla mluvčí cizinecké policie Renata Grecmanová.

Klíma uvedl, že letoun se dostal do vzdušného prostoru pražského letiště kolem 21:00. Pilot neměl povolení k přistání a dispečeři se s ním snažili navázat kontakt, dávali mu i pokyn, aby nepřistával. Pilot ale pokynu nedbal a po několika průletech přistál na uzavřené přistávací ploše, doplnil Klíma.

Podle informací Českého rozhlasu letadlo letělo ze Stuttgartu.

Kolik lidí bylo v letounu, mluvčí Řízení letového provozu nevěděl. Nekomentoval ani důvody, proč letoun na ruzyňském letišti přistál.

Reklama

Doporučované