Hlavní obsah

Na opravovaných úsecích D1 musejí být řidiči více ostražití, říká šéf dopravní policie Lerch

Co vás čeká na D1? Rozhovor se šéfem dopravní policie Tomášem Lerchem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

S příchodem jara se na silnice a dálnice vrátili dělníci a pro řidiče to znamená, že přibylo úseků s omezeným provozem. „Bohužel to přineslo i množství komplikací a často zbytečných nehod,“ říká šéf dopravní policie Tomáš Lerch. „Jestli českým řidičům něco schází, pak je to někdy pozornost,“ myslí si.

Článek

Nejfrekventovanější dálnice v Česku D1 by měla být opravena do roku 2021. Do té doby se musejí řidiči připravit na to, že každý rok na ní budou úseky s omezeným provozem.

„Kdyby řidiči přizpůsobili jízdu podmínkám, nedocházelo by k tolika zbytečným nehodám, které pak velmi zpomalí celý provoz,“ upozorňuje Lerch. V tomto ohledu pak podle něj největší problémy působí řidiči kamionů. „Už se nastavila určitá omezení jako zákaz předjíždění pro kamiony v úsecích, kde platí omezení a uvažuje se o dalších,“ uvedl Lerch.

Co mohou řidiči očekávat v období největšího provozu - tedy v letních měsících? Jaká je situace na dalších dálnicích v Česku? Celý rozhovor s Tomášem Lerchem najdete ve videu u tohoto článku.

Reklama

Doporučované