Hlavní obsah

Na trati mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi nepojedou vlaky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Od 5. do 14. října nepojedou vlaky v úseku mezi Halenkovem a Velkými Karlovicemi, od 14. do 23. října pak v úseku mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi. Cestující budou muset využít náhradní autobusy.

Článek

Provoz na železniční trati číslo 282 ze Vsetína do Velkých Karlovic na Vsetínsku, kde zajišťuje přepravu cestujících společnost Arriva vlaky, zastaví od příštího týdne výluka. Obousměrná výluka mezi Halenkovem a Velkými Karlovicemi začne 5. října v 07:25 a skončí ve stejném čase 14. října. Vzápětí na ni naváže výluka v celé délce trati ze Vsetína do Velkých Karlovic, která by měla skončit až 23. října v 15:20.

„Pro cestující jsme na dobu výluky připravili náhradní autobusy. Zastavovat budou na určených zastávkách. Buď před daným nádražím nebo na autobusových stanicích v obcích. Provoz bude organizován podle železničního jízdního řádu,“ řekl mluvčí skupiny Arriva ČR Jan Holub.

V pondělí 5. října v 07:35 začne také výluka na trati číslo 303 v úseku mezi Kunovicemi-Loučkou a Valašským Meziříčím na Vsetínsku, kde cestující vozí vlaky Českých drah. Omezení potrvá do 14. října, kdy skončí v 17:40. „Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou,“ uvedly České dráhy na svých webových stránkách.

Aktuálně ve Zlínském kraji platí také dlouhodobá výluka na trati číslo 341 mezi stanicemi Újezdec u Luhačovic a Bojkovice na Uherskohradišťsku, kde jezdí soupravy společnosti Arriva vlaky i spěšné vlaky Českých drah. Také tam jsou pro cestující připraveny náhradní autobusy. Omezení by mělo skončit 30. listopadu.

Reklama

Doporučované