Hlavní obsah

Nafta zůstává dražší než benzin, u pump je o pár haléřů levněji

Pohonné hmoty v Česku zlevnily. Nafta stále zůstává dražší než benzin.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Průměrná cena nafty překročila cenu benzinu minulý týden, předtím byla nafta dražší než benzin naposledy v březnu 2015.

Článek

Pohonné hmoty v uplynulém týdnu zlevnily, nafta jen nepatrně, dál zůstává dražší než benzin. Její průměrná cena klesla proti minulé středě o dva haléře na 33,75 koruny za litr. Nejprodávanější benzin Natural 95 zlevnil o 14 haléřů na 33,55 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Pohonné hmoty v Česku letos zhruba od konce března do začátku června prudce zdražovaly. Během té doby ceny stouply téměř o tři koruny na zhruba 33,50 koruny u benzinu a 32,60 koruny u nafty. V dalších měsících až do října už ceny stoupaly jen mírně. Od října benzin postupně spíše zlevňoval, zatímco nafta zdražovala.

Z jednotlivých regionů Česka má nejvyšší průměrné ceny benzinu i nafty nadále Praha, kde litr benzinu stojí v průměru 34,34 koruny a litr nafty 34,30 koruny. V ostatních regionech je cena benzinu pod 34 Kč/l, naftu tankují řidiči v průměru za více než 34 korun za litr ještě na Vysočině, v Plzeňském a Jihomoravském kraji.

Naopak nejlevnější je benzin v Jihočeském a Ústeckém kraji, kde stojí v průměru 33,07 Kč/l, jen o haléř dražší je v Královéhradeckém kraji. V tomto regionu je také nejlevnější nafta, řidiči ji koupí v průměru za 33,36 Kč/l.

Reklama

Doporučované