Hlavní obsah

Natáčeli tu Chalupáře, teď mají z hospody smrdutou výrobnu

Záhady Josefa Klímy: Natáčeli tu Chalupáře, nyní mají z hospody smrdutou výrobnu a nemají se kde scházet.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Je to už více než 45 let, co se v malebné vesničce Višňová na Příbramsku natáčel seriál Chalupáři. Seriál se odehrával i v místním hostinci. O ten místní přišli, namísto něj mají uprostřed obce nevábně vonící výrobnu psího žrádla.

Článek

Na počátku potíží stál neschopný provozovatel hostince. Jak vzpomínají místní: Pivo přestalo chutnat. A při poslední velké akci, což byl hasičský bál, pivo pro změnu došlo. A hospodský nedokázal zajistit nový sud.

Tato událost odstartovala postupnou likvidaci nejen hospody ve Višňové, ale i možnosti místních se scházet.

Po několika výměnách provozovatelů šla budova hospody do prodeje. Původní majitelé oslovili i obec. Minulé zastupitelstvo však rozhodlo, že budovu nekoupí. Nutná rekonstrukce by na obecní rozpočet byla příliš.

Spoléhat se na to, že hostinec koupí někdo jiný a bude ho provozovat, se ukázalo jako chyba. Objekt nakonec koupili manželé Milcovi, kteří začali obratem – zpočátku bez stavebního povolení – hospodu přestavovat na výrobnu krmiva pro psy.

Přestože obec měla k dodatečnému stavebnímu povolení připomínky, nebylo to nic platné. V územním plánu je objekt zapsán jako obchod, služby a drobná a nerušící výroba. Po kolaudaci místní zjistili, že z jejich pohledu výroba rušící je.

Nejprve se řešil hluk. Provoz skutečně normy překračoval. Dalším problémem je zápach. Jenže vyřešit zápach se ukázalo jako neřešitelný problém.

Spor mezi místními a novým vlastníkem kdysi slavné hospody dál graduje. Jeden bouřlivý pokus o dohodu se dokonce odehrál před kamerou pořadu Záhady Josefa Klímy. Podívejte se na reportáž.

Záhady Josefa Klímy vysílá v premiéře Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované