Hlavní obsah

Nejdražší modely Lamborghini se samy zapalují, do servisu musí Ronaldo i West

Modelům Lamborghini hrozí riziko požáru.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Lamborghini zatím ví o sedmi případech požáru svých vozů.

Článek

Automobilka Lamborghini stahuje z provozu tisíce supersportovních vozů, včetně unikátního modelu Veneno, kvůli riziku požáru.

„Za určitých jízdních podmínek, když má vozidlo plnou nádrž, se může benzin dostat do kontaktu s výfukovým systémem. (…) To může zvýšit riziko požáru,” uvedl v prohlášení americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu.

Automobilka ví o sedmi požárech

Lamborghini uvedlo, že má informace celosvětově o sedmi případech požárů, píše CNN.

Italská automobilka stahuje z provozu všechny modely Veneno, kterých se vyrobilo pouze třináct kusů a mezi soukromé majitele se dostalo 12 z nich. Vůz se prodává za 4 až 4,5 milionu dolarů (102 až 115 milionů korun).

Porucha se týká také 5 900 vozů Lamborghini Aventador vyrobených v letech 2012 až 2017. Prodejní cena tohoto automobilu začíná na 400 tisících dolarech (přes 10 milionů korun).

Lamborghini mají Ronaldo nebo West

Mezi známé majitele Lamborghini Aventador patří například rapper Kanye West, kterému vůz k narozeninám koupila jeho manželka Kim Kardashian. Zmenšeninu vozu dostala i jejich dcera North West.

Aventador vlastní i nejlepší fotbalista světa Cristiano Ronaldo nebo boxer Floyd Mayweather. Nejslavnějším českým majitelem Lamborghini byl moderátor Leoš Mareš.

Video: Co všechno musíme udělat při nákupu automobilu a na co si dát pozor?  

Video: Jaroslav Gavenda

Reklama

Související témata:
Lamborghini Aventador

Doporučované