Hlavní obsah

Neymar skončil u Nike kvůli nevysvětlenému sexuálnímu incidentu

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší fotbalista historie Neymar.

Reklama

Společnost Nike v pátek oznámila, že loni rozvázala spolupráci s hvězdným brazilským fotbalistou Neymarem kvůli tomu, že devětadvacetiletý útočník Paris St. Germain odmítal spolupracovat při vyšetřování sexuálního incidentu.

Článek

Největší světový výrobce sportovního oblečení v pátek oznámil, že se loni rozloučil s hvězdným brazilským fotbalistou Neymarem, protože odmítl spolupracovat ve vyšetřování sexuálního incidentu, kterého se měl dopustit na zaměstnankyni firmy.

K údajnému incidentu mělo dojít v roce 2016, nejmenovaná zaměstnankyně ho oznámila až o dva roky později, píše BBC. K vyšetřování došlo až v roce 2019, protože zaměstnankyně si to dříve nepřála. Společnost uvedla, že obvinění považuje za „důvěryhodné“, ale nezávislé vyšetřování ho neprokázalo.

Neymarova mluvčí odůvodnila konec spolupráce komerčními důvody. Krátce po rozchodu s Nike podepsal smlouvu s Pumou. „Neymar se bude proti těmto nepodloženým útokům energicky bránit pro případ, že by byl předložen jakýkoli nárok, k čemuž doposud nedošlo,“ řekla deníku The Wall Street Journal (WSJ), který o zprávě informoval jako první. Podle Neymara je také zvláštní, že případ vyšel na světlo až teď, když se měl údajně odehrát už v roce 2016.

Fotbalista měl se společností Nike smlouvu na 15 let. K ukončení spolupráce došlo loni v srpnu, firma tehdy důvod nijak nekomentovala.

„Žádná konkrétní fakta, která by nám umožnila hovořit o této záležitosti věcně, se neobjevila. Bylo by nevhodné, aby firma Nike přišla s obviněním, aniž by byla schopna to doložit,“ uvedla firma ve čtvrtek v prohlášení. Dodala ale, že „Nike ukončila spolupráci s atletem, protože odmítl spolupracovat ve vyšetřování, které bylo vedeno v dobré víře na základě důvěryhodných obvinění vznesených zaměstnankyní společnosti.“

Předloni útočníka Paris St. Germain obvinila ze znásilnění v pařížském hotelu brazilská modelka. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů zastaveno.

Reklama

Doporučované