Hlavní obsah

Noví akcionáři Rohlíku: Miliardář Šlemr, J&T, banka i dravé fondy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Zakladatel společnosti Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Reklama

Tomáš Čupr nechal vstoupit do svého online supermarketu nejen investiční fondy, ale také miliardáře Oldřicha Šlemra či fond ze skupiny J&T.

Článek

Situace kolem společnosti Rohlik.cz se dramaticky vyvíjí. Jak informoval SZ Byznys v pátek, do online supermarketu vstoupily fondy Quadrille Technologies a Index Ventures (přes lucemburskou společnost Vitavest). Investiční kolo však dosud neskončilo a společnost Velká pecka, která supermarket Rohlik.cz provozuje, přizvala další investory.

Novými společníky rychle rostoucího start-upu budou rodinná kancelář Oldřicha Šlemra R2G, dále fond kvalifikovaných investorů JTFG Fund I spravovaný J&T Investiční společností a také Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Už v lednu přitom do Velké pecky vstoupil francouzský fond Partech Partners.

Jak uvedla v pátek pro SZ Byznys Eliška Čeřovská, šéfka PR Rohlik Group, společnost vydá podrobnější prohlášení v úterý 2. března. Nicméně noví akcionáři jsou už zapsáni v obchodním rejstříku. Tomáš Čupr zůstává akcionářem, stejně jako původní investoři ze skupiny Enern.

Peníze na expanzi

Byznysmen Tomáš Čupr založil firmu Rohlik.cz v roce 2014. Online supermarket od té doby vyrostl na loňský obrat zhruba osm miliard korun. Poslední rok táhly zejména státní uzávěry spojené s přesunem zákazníků do online prostoru.

Rohlik.cz nyní pracuje na velké expanzi do zahraničí, která začala Maďarskem, koncem loňského roku následovala Vídeň a letos plánuje spustit své služby v Mnichově. Tuto expanzi pak mají pomoci zafinancovat právě noví akcionáři.

Reklama

Související témata:

Doporučované