Hlavní obsah

Obrazem: Kim Čong-un na bílém koni stoupá k vrcholu posvátné hory

Foto: Reuters

Kim Čong-un zdolal posvátnou horu.

Reklama

Severokorejská média zveřejnila majestátní fotografie vůdce země Kim Čong-una, jak symbolicky cválá na bílém koni vstříc posvátné zasněžené hoře Pektu. Severokorejský lídr se na vrchol hory Pektu podíval podruhé v uplynulých dvou měsících. Fotografie ve středu zveřejnila severokorejská státní agentura (KCNA).

Článek

Kim Čong-un podle KCNA na poslední cestě připomenul Severokorejcům, aby „vždy žili a pracovali v útočném duchu hory Pektu”. Dále řekl, že je to důležité v dnešní době, kdy „imperialisté a třídní nepřátelé dělají zběsilé pokusy o podkopání ideologické, revoluční a třídní pozice naší strany“.

Podle KCNA se koncem tohoto měsíce uskuteční vzácné setkání vůdců vládnoucí strany. Ti by měli prodiskutovat „zásadní otázky“ týkající se „změny situace doma i v zahraničí“. Blíže témata schůzky agentura nepřiblížila.

+4

Hora Pektu je jako nejvyšší hora Korejského poloostrova opředena řadou bájí a mýtů. Na jejím úpatí se měl v roce 1942 narodit bývalý vůdce země Kim Čong-il. Hora také sloužila jako klíčová vojenská základna pro Kim Čong-ilova otce a zakladatele Severní Koreje Kim Ir-sena.

Reklama

Doporučované