Hlavní obsah

Obyvatelé Krnova mohou ve městě hledat Andělská zastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé v Krnově na Bruntálsku mohou ve městě v předvánočním čase hledat Andělská zastavení. Na nich jim andělé předají vánoční poselství a dětem dárky. K dispozici budou mít zájemci speciální mapu.

Článek

Andělé a jejich vítání bývá pravidelnou součástí kulturního programu, který město připravuje pro adventní období. Letos ale s ohledem na mimořádná protiepidemická opatření, která neumožňují shromažďování většího počtu lidí, program město zrušilo.

Avšak o andělíčky obyvatelé a návštěvníci města nepřijdou. „Hledali jsme možnost, jak navodit vánoční atmosféru i v této nesnadné době. A protože krnovské ulice opět krásně prozáří vánoční výzdoba, rozhodli jsme se na různá místa ve městě vyslat naše andílky, kteří by rodičům a jejich dětem mohli při společných procházkách předat malá vánoční poselství a také je obdarovat drobnou odměnou,“ řekla Aneta Janoušková z odboru školství, kultury a sportu.

Organizátoři připravili několik zastavení, která mohou rodiny hledat od neděle 29. listopadu do soboty 12. prosince. K andílkům je navede mapa s nápovědami. „Stezka má celkem dvanáct zastavení podle počtu měsíců v roce. Na každém z nich se nachází andílek s vánočním poselstvím, které je třeba zapsat do mapky. Všechny, kterým se jí podaří vyplnit, čeká vánoční odměna,“ doplnila Janoušková.

Reklama

Doporučované