Hlavní obsah

Odplata za Real Madrid. Španělé vyhodili těsně před začátkem mistrovství trenéra

Foto: Profimedia.cz

Julena Lopeteguiho vymění sportovní ředitel tamního svazu Fernando Hierro.

Reklama

Kouči Julenu Lopeteguimu se stalo osudným, že v průběhu tohoto týdne podepsal smlouvu s Realem Madrid. Za tým bude na turnaji zodpovědný ředitel španělského svazu Fernando Hierro.

Článek

Španělská fotbalová reprezentace začne mistrovství světa bez trenéra. Tamní svaz totiž jen dva dny před začátkem turnaje v Rusku odvolal současného kouče Julena Lopeteguiho, který těsně před začátkem mistrovství podepsal smlouvu s Realem Madrid.

Trenérem Španělska pro světový šampionát v Rusku se stal dosavadní sportovní ředitel tamního svazu Fernando Hierro.

Jednapadesátiletý Lopetegui trénoval španělskou reprezentaci od roku 2016 a s týmem okolo Sergia Ramose nebo Andrése Iniesty dosud neprohrál. Právě tito dva jmenovaní se za trenéra postavili a snažili se přemluvit předsedu španělského svazu Luise Rubialese.

„Byli jsme přinuceni trenéra odvolat a do další kariéry mu přejeme jen to nejlepší,“ řekl Rubiales. Šéfa španělského fotbalu nejvíce naštvalo načasování oznámení Lopeteguiho odchodu. „O jeho jednání s Realem jsme se dozvěděli pět minut před oficiálním oznámením,“ dodal funkcionář.

„Celé se to odehrálo bez našeho vědomí. Necítím se zrazen, ale museli jsme takhle rozhodnout,“ zdůvodnil trenérovo odvolání. „Když chce někdo jednat s některým z našich zaměstnanců, musí nejdřív mluvit s námi. To je základní pravidlo,“ přidal Rubiales.

Španělsko čeká už v pátek první zápas turnaje proti úřadujícím evropským šampionům z Portugalska. Ve skupině čeká tým z jižní Evropy ještě Írán a Maroko. Mistři světa z roku 2010 mají co napravovat, protože před čtyřmi lety v Brazílii skončili už ve skupině.

Video: Představení španělské reprezentace před šampionátem

Video: David Janeczek, AP

Reklama

Související témata:
Julen Lopetegui

Doporučované