Hlavní obsah

Olomoucký kraj poskytne studentům v zahraničí 3000 korun měsíčně

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Tři tisíce korun měsíčně poskytne olomoucké hejtmanství studentům středních a vysokých škol, kteří vyjíždějí na zahraniční studijní pobyty organizované například programem Erasmus.

Článek

Krajský úřad na tuto dotační podporu vyčlenil půl milionu korun. „Nejedná se o nějakou závratnou částku, ale určitě to studentům pomůže při jejich zahraničních pobytech,“ uvedl hejtmanův náměstek Aleš Jakubec (Spojenci-Koalice pro Olomoucký kraj). Podle něj jsou finanční příspěvky kraje určeny například na úhradu cestovného či ubytování.

Na výměnné pobyty studentů pak kraj školám přispěje celkem 350 tisíci korunami. Z této částky zatím bylo rozděleno 100 tisíc korun. „Bude ještě třetí výzva a věřím, že se nám podaří i tohle podpořit,“ dodal Jakubec.

Kromě zahraničních pobytů se hejtmanství zaměřuje na podporu učňovského a technického vzdělávání .„Máme alokovánu částku více než osm milionů korun na individuální stipendia pro úspěšné učně či studenty technických maturitních oborů. Určitě je to motivační složka,“ řekl Jakubec, podle kterého studentům technických oborů s maturitou bylo zatím rozděleno 1,8 milionu korun.

Reklama

Doporučované