Hlavní obsah

Biatlonisté pojedou smíšenou štafetu v nejsilnějším složení, stříbro zkusí obhájit Krčmář, Vítková, Moravec a Davidová

Smíšenou štafetu pojedou Krčmář, Vítková, Moravec a Davidová (zdroj: ČOV / Pavel Lebeda).

Reklama

I začátek druhého olympijského týdne sledujeme online. Navážou Češi na medailově vydařený víkend?

Článek

Dnes se před olympijské publikum jako první postavili čeští krasobruslaři. Taneční pár Cortney Mansourová a Michal Češka skončil v krátkém tanci na 23. místě a nepostoupil do volných tanců. Ve dvě hodiny ráno našeho času měla olympijskou premiéru akrobatická disciplína Big Air. Zúčastnily se jí české reprezentantky Šárka Pančochová, která skončila na 19. místě, a Kateřina Vojáčková, jež skončila poslední na 26. místě. Do pátečního finále se tak české snowboardistky nepodívají.

Šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář odtajnil složení smíšené štafety, která se vydá za obhajobou stříbrné medaile ze Soči. Češi pojedou v nejsilnějším možném složení. Medailisty z Pchjongčchangu Veroniku Vítkovou a Michala Krčmáře doplní zkušený Ondřej Moravec a Markéta Davidová, která se na olympiádě blýskla 15. místem ve sprintu a 18. příčkou v závodu s hromadným startem.

I dnes jsme sledovali 23. zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu online:

15:26 – Olympiádu čeká znovu zámořské finále ženského hokeje

Potřetí za sebou se ve finálovém turnaji potkají Kanada s USA. Kanaďanky doplnily finálovou dvojici jasným vítězstvím 5:0 nad Ruskami a budou bojovat o páté olympijské zlato v řadě. Američanky se radovaly jen před dlouhými dvaceti lety v Naganu. Tímto zápasem také končí pondělní olympijský program.

15:18 – Zlato ze závodu družstev vybojovali Norové

Norská čtveřice Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen a Daniel Andre Tande ovládla skokanský závod družstev. Druzí byli Němci a třetí těsně Poláci. Češi nepostoupili do finále a skončili desátí.

15:00 – Dvořák s Noskem skončili sedmnáctí, zlato se dělilo

V Pchjongčchangu skončil závod dvojbobů. České duo Dvořák – Nosek dojelo na sedmnácté příčce, druhá česká dvojice Vrba – Havlín do závěrečné jízdy nepostoupila. O zlato se shodným časem podělily dvě posádky. Čas 3:16:86 zajeli Kanaďané Kripps s Kopaczem a Němci Friedrich a Margis.

14:28 – Finále mají po dvou třetinách na dosah Kanaďanky

Olympiádu čeká patrně zámořské finále. Kanada zatím vede nad týmem Olympijských sportovkyň z Ruska přesvědčivě po dvou třetinách 2:0.

14:22 – Češi do finále družstev nepostoupili

Poslední z reprezentantů Roman Koudelka posunul český tým pouze před Italy, ale reprezentační družstvo přeskočili ještě Američané. Je z toho tedy nakonec 10. místo. O medaile si zabojují v těsném souboji Norsko, Německo a Polsko.

14:10 – Italové těsně přeskočili Čechy, Německo ubralo z norského náskoku

Ital Sebastian Colloredo zapsal ve třetím skoku o deset bodů více než Čestmír Kožíšek, a český tým se tak propadl na 10. místo. Z 11. příčky na ně navíc dotírají Američané. Německo ubralo z norského náskoku, ale stále je to o více než 10 bodů.

14:01 – Kanaďanky vedou s Ruskami 2:0

Za Kanadu se v semifinálovém zápase trefila v první třetině Wakefieldová, ve druhé třetině navýšila vedení Poulinová.

13:56 – Čeští skokani mají jen malou šanci proklouznout do finále

Druhý skok českého týmu předvedl Vojtěch Štursa. Češi za sebe dostali jen Korejce, Američany a Italy. Na poslední postupové místo Finska mají už velkou ztrátu.

13:45 – Po prvním skoku vede v závodu družstev Norsko, Češi devátí

První český reprezentant Viktor Polášek skočil 116 metrů a s 95,7 bodu to stačilo zatím na deváté místo. Do finálového kola postupuje nejlepších osm. První jsou zatím Norové.

13:40 – Nejkratší rychlobruslařskou trať ovládl Nor Lorentzen

Zlatou medaili bere z trati 500 metrů olympijským rekordem norský rychlobruslař Havard Lorentzen.

13:23 – Před finálovou jízdou bobistů vedou Kanaďané, Češi patnáctí

Do poslední jízdy dvojbobů se z prvního místa rozjedou Kanaďané Justin Kripps a Alexander Kopacz. Češi Dominik Dvořák a Jakub Nosek jsou po třech jízdách na 15. příčce. Druhá česká dvojice Jan Vrba a Jakub Havlín se do postupující dvacítky nevešla a v Pchjongčchangu končí na 23. místě.

13:12 – Ruské hokejistky hrají o finále s Kanadou

Olympijské sportovkyně z Ruska hrají semifinále ženského hokejového turnaje s Kanadou. Ve finále na jeden z týmů čekají Spojené státy, které v ranním utkání porazily Finsko jasně 5:0.

13:03 – Ženský kombinační závod se pojede o den dřív, už ve čtvrtek

Pořadatelé kvůli nepříznivé předpovědi počasi přesunuli kombinační závod žen ve sjezdovém lyžování. Původně byl plánovaný na pátek, závodnice se ale pustí na trať už ve čtvrtek.

12:43 – Ledeckou čeká divoký kolotoč. Ale zvládne i snowboard, věří šampionka Strachová

Ledeckou podle bronzové olympijské medailistky Šárky Strachové teď čeká kolotoč – všichni se o ni budou zajímat. Věří ale, že se zvládne připravit i na druhou disciplínu – snowboard. A tedy i na boj o vysněný „double”.

Bývalá česká lyžařka Šárka Strachová komentuje výkon Ester Ledecké.Video: Vojtěch Blažek, Seznam Zprávy

12:23 – Rychlobruslení: Známe složení semifinálových dvojic

V semifinálových jízdách proti sobě pojedou Nizozemsko se Spojenými státy a Japonsko s Kanadou. Štafety odstartují opět ve středu.

12:18 – Biatlonovou štafetu pojedou Krčmář, Moravec, Vítková a Davidová

Šéftrenér Ondřej Rybář pošle do zítřejšího biatlonového závodu smíšených štafet to nejlepší, co má k dispozici. Medailisty Veroniku Vítkovou a Michala Krčmáře doplní zkušený Ondřej Moravec a Markéta Davidová, která se v Pchjongčchangu blýskla 15. místem ve sprintu a 18. příčkou v závodu s hromadným startem.

12:05 – Nizozemské rychlobruslařky zajely olympijský rekord

Čtvrtfinálové jízdy zahájily Nizozemky fantastickým časem 2:55,61, což je olympijský rekord. Jasně tak vykročily do semifinále. Druhé jsou Japonky, třetí Čína a čtvrté Jihokorejky.

11:32 – Od 12 hodin se rozběhne v Pchjongčchangu hned několik disciplín

Ve 12 hodin startuje čtvrtfinále štafety rychlobruslařek. Pět minut po dvanácté pokračuje devátým kolem curlingový turnaj žen. Ve 12:15 pak vyjedou do třetích jízd dvojboby i s dvěma českými posádkami.

11:00 – Laboratoře na doping budou mít před kontrolory vždy náskok, říká expert

Dopingoví hříšníci z řad sportovců už nepoužívají zastaralé metody, kterými byly proslulé například země východního bloku. Nejen o tom je rozhovor z našeho Korejského speciálu s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem.

Rozhovor o dopingu s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem. Video: Seznam Zprávy

10:27 – Volný den vyplnili tréninkem i biatlonisté

Biatlonové závody se na den odmlčely, ale už zítra nás čekají smíšené štafety. Na fotce se na ně připravuje také Markéta Davidová. Horkými favority na zlato budou Němci, překvapit mohou ale třeba Švédové. Česká čtveřice do závodu vystartuje s číslem 13.

9:56 – Hokejový národní tým má dnes na programu dobrovolný trénink

Čeští hokejisté dnes odpočívají, ale probíhá i dobrovolný trénink, kterého se účastní pětice hokejistů Michal Vondrka, Ondřej Vitásek, Tomáš Zohorna, Dominik Furch a Patrik Bartošák.

9:43 – Poslechněte si, čím se baví čeští hokejisté v kabině

Obránce národního týmu Michal Jordán ukázal na Instagramu, které hity letí v kabině českých hokejistů.

Co poslouchají čeští hokejisté v Pchjongčchangu?Video: Instagram.com / Michal Jordan

9:24 – Švédští curleři si zajistili postup do play-off

Švédsko porazilo Švýcarsko v curlingovém turnaji mužů 10:3 a jako první tým je jistým účastníkem play-off. Ostatní výsledky 9. kola: Itálie – Jižní Korea 6:8, USA – Kanada 9:7, Velká Británie – Dánsko 7:6.

8:50 – Kanadský krasobruslařský pár Virtueová a Moir dosáhl nového světového rekordu

Kanadská dvojice zvítězila v disciplíně krátkého tance a získala 83,67 bodu, což je nejvyšší hodnocení v historii.

07:57 – Alexander Krušelnickij obviněný z dopingu odevzdal akreditaci a opustil olympijské hry

Ruský curlingový sportovec se vzdal akreditace a opustil olympijskou vesnici. Závodník, který získal se svou ženou bronzovou medaili v curlingu dvojic, čelí obvinění z užití zakázané látky.

Podrobnější informace si můžete přečíst ve článku níže:

7:18 – Ženský hokejový zápas mezi USA a Finskem skončil 5:0

Američanky vyhrály semifinálový duel proti Finkám a zahrají si o zlato. Proti komu, rozhodne zápas mezi Kanadou a Olympijskými sportovci z Ruska.

6:44 – Lyžař Mathieu Faivre byl vyloučen z francouzského týmu a musí opustit olympijské hry v Pchjongčchangu

Důvodem je nevhodné vyjádření po dojezdu nedělního obřího slalomu, ve kterém šestadvacetiletý závodník obsadil sedmé místo. „Jsem znechucen. Myslel jsem, že budu první, ale když jsem viděl (průběžné) páté místo, byla to pro mě facka,“ prohlásil. Poté měl zhodnotit výsledek francouzských kolegů z reprezentace a prohlásit, že je na olympiádě hlavně sám za sebe. Přijde tak o možnost startovat v závodě smíšených družstev.

6:34 – Olympijskou premiéru měla disciplína Big Air, při které snowboardistky předvádějí extrémně vysoké skoky

Šárce Pančochové se v druhé jízdě nepodařil akrobatický skok, skončila tak na 19. místě a do finále nepostoupila. Podle české reprezentantky za to může i dřívější zranění, kvůli kterému nemohla trik dostatečně natrénovat. Vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 tak nevylepšila svůj nejlepší výsledek ze Soči, kde v této disciplíně vybojovala 5. místo. Závod skončil i pro jednadvacetiletou Kateřinu Vojáčkovou, která se do Pchjongčchangu dostala dodatečně po zranění jedné ze soupeřek. Upadla při obou svých pokusech a skončila na posledním 26. místě.

6:10 – Výsledky krasobruslení tanečních párů v krátkém tanci

1. Virtueová, Moir (CAN), 2. Papadakisová, Cizeron (FR), 3. Hubbellová, Donohue (USA), 23. Mansourová, Češka (ČR).

Česká taneční dvojice Cortney Mansourová a Michal Češka zahájila krasobruslení jako první a dostala hodnocení 53,53 bodu. Na postoupení do volných jízd to nestačilo. Páru se tak nepodařilo napravit nevydařené mistrovství Evropy, ve kterém se do volných jízd také nedostal.

Česká dvojice Mansourová a Češka (zdroj: ČOV/ Jan Malý)

Reklama

Doporučované