Hlavní obsah

Opavský výrobce důlních zařízení Ostroj chce nabrat padesát lidí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Opavský výrobce důlních zařízení a dalších strojírenských produktů Ostroj chce nabrat 50 zaměstnanců. Podnik, který zaměstnává na 800 lidí, získal počátkem letošního roku zvýšený objem zakázek.

Článek

„Uplynulý rok pro nás rozhodně nebyl jednoduchý, zejména v období od března do srpna, kdy celá ekonomika, včetně oboru strojírenství a automobilového průmyslu, žila ve velké nejistotě. Objem výroby se začal výrazně zvedat až na konci třetího a během čtvrtého kvartálu,“ uvedl generální ředitel Ostroje Aleš Martínek.

Firma podle něj loni skončila v poměrně výrazné ztrátě. „Ta ale byla z velké části tvořena zapracováním opravných položek na nepotřebné zásoby související s rozhodnutím o uzavření dalších dolů společnosti OKD a očekávaným snížením dodávek náhradních dílů do jejich provozů,“ uvedl Martínek.

Letošní rok ale pro Ostroj začíná slibně. „Tři největší divize firmy Strojírna, Hydraulika a Kovárna a kalírna vykazují v horizontu prvního pololetí velmi dobrou zakázkovou naplněnost,“ uvedl za Ostroj Michal Novotný.

Společnost nyní hledá zaměstnance v řadě odborných profesí. Potřebuje například obsluhu CNC center, soustružníky, svářeče či obsluhu kovací linky.

Ostroj je ryze českou akciovou společností. Dosahuje ročních tržeb přes miliardu korun, v roce 2019 to bylo 1,26 miliardy. Ve svém portfoliu má důlní stroje, hydraulické válce, hřídele, tiskařské válce či ocelové zápustkové výkovky. Součástí výrobních aktivit je i galvanické zinkování a chromování.

Reklama

Doporučované