Hlavní obsah

Organizátoři cen Vinyla chystají v Brně sérii klubových koncertů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pro desátý ročník hudebních cen Vinyla chystají organizátoři sérii klubových koncertů, z nichž většina se uskuteční v brněnském Kabinetu múz.

Článek

S průběžným festivalem zatím počítají i přes omezení kulturního provozu kvůli šíření koronavirové nákazy. ČTK to za pořadatele řekl Zdeněk Neusar.

Přehlídku Vinyla 2020 zahájí v pondělí 30. září v Kabinetu múz společný koncert kapely Hm… a projektu Solárium Ondřeje Kyase a Aleše Pilgra. V říjnu tamtéž zahrají 7krát3 s Hellwanou a Oldřich Janota s Martinem Kyšperským. Jeden z listopadových koncertů, na kterém vystoupí Science Killer a Snackthief, se uskuteční ve Znojmě v klubu GoGo.

„Hudební ceny Vinyla nejsou jednorázovou událostí spojenou pouze s jedním slavnostním večerem v Praze, na programu pracujeme celoročně. V létě jsme bohužel museli zrušit náš plánovaný program na Letní filmové škole Uherské Hradiště 2020, o to více jsme se ale soustředili na přípravu podzimního programu,“ uvedl za koordinátory Vinyly Pavel Uretšlégr.

Pořadatelé si uvědomují aktuálně platná i případná další omezení provozu klubů kvůli koronaviru. „Program a jeho podobu budeme operativně upravovat tak, aby jej bylo možné realizovat v maximální možné míře a s respektem a ohleduplností vůči divákům i vystupujícím,“ doplnil druhý z koordinátorů Tomáš Grombíř.

Jedním z cílů Vinyly je zařazování hudby do širšího společenského kontextu, poukázání na kvalitní hudební produkci a stírání hranic mezi mainstreamovou a alternativní scénou. Nominace za rok 2020 budou oznámeny v první polovině prosince. Slavnostní vyhlášení 10. ročníku Vinyly se uskuteční 24. února 2021 v pražském Lucerna Music Baru.

Reklama

Související témata:

Doporučované