Hlavní obsah

Park Danuše Muzikářové v Brně pravděpodobně získá novou podobu

Foto: wikimedia

Ilustrační snímek.

Reklama

Park Danuše Muzikářové u brněnské Rooseveltovy ulice pravděpodobně získá novou podobu.

Článek

„Městští radní doporučili zastupitelům vydat změnu regulačního plánu městské památkové rezervace a s tím související změny územního plánu, které přeměně parku předchází,“ informoval mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

„Na základě návrhu na novou podobu a požadavku městské části Brno-střed začal odbor územního plánování a rozvoje zpracovávat změnu regulačního plánu městské památkové rezervace. Ta umožní dostavět uliční štít budovy na Rooseveltově 4 a další úpravy parku,“ uvedl radní pro oblast územního plánování a rozvoje Filip Chvátal.

Nutná je také změna územního plánu. „Dům, který při parku vznikne, vymezí s nynější zástavbou nový veřejný prostor. Vznikne tak živé místo s kavárnami, terasami pro letní zahrádky, s vodním prvkem a novým stromořadím,“ doplnil Chvátal.

Přeměnu parku má na starost městská část Brno-střed. „Nyní děláme výběrové řízení na projektanta. Projektová dokumentace by měla být hotova do dvou let, pak snad hned začneme s opravami. Záleží i na penězích. Náklady odhaduji na 20 až 30 milionů korun,“ řekl radní městské části Petr Bořecký (nestr. za ANO).

Výsledná podoba území umožní oživení parku i rekonstrukci historicky hodnotného paláce Typos, včetně divadelního sálu v podzemí, veřejného WC a podzemních garáží.

Park Danuše Muzikářové nese svůj název teprve krátce. Pojmenování po zastřelené dívce v srpnu 1969 schválili zastupitelé loni v listopadu. Park je mezi Rooseveltovou ulicí a Místodržitelským palácem Brno u průchodu do Běhounské ulice.

Reklama

Související témata:

Doporučované