Hlavní obsah

Petra Kvitová poprvé po útoku. Na kurty se určitě vrátím, je jedno, jak dlouho to bude trvat

Petra Kvitová po propuštění z nemocnice.

 

Reklama

Sledujte studio Seznamu: Tenistka Petra Kvitová poprvé po operaci levé ruky vystoupí na veřejnosti, aby popsala útok dosud neznámého pachatele, který ji přepadl v Prostějově v domě, kde bydlí, a také aby upřesnila informace o tom, jak se dál bude vyvíjet rekonvalescence po zranění ruky.

Článek

Tenistka Petra Kvitová poprvé po operaci levé ruky vystoupila na veřejnosti, aby svým přiznivcům popsala útok dosud neznámého pachatele, který ji přepadl v Prostějově v domě, kde bydlí, a také aby upřesnila informace o tom, jak se dál bude vyvíjet rekonvalescence po těžkém zranění ruky, které jí muž, vydávající se za elektrikáře, způsobil.

"Je mi jedno, jak dlouho se budu léčit, vím určitě, že se k tenisu vrátím," prohlásila odhodlaně. Působila velmi uvolněně, žertovala, prohlášení měla připravené na papíru, ze kterého střídavě četla a mluvila zpatra.

"Jsem hrozně ráda, že budu na Vánoce doma, a moc děkuji všem lékařům," uvedla Kvitová. "Těším se, až si zase pinknu. Nepochybuji ani na vteřinu, že se vrátím na okruh."

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ví, že ji čeká několikaměsíční pauza. Po operaci, kterou provedli specialisté v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou, se cítí dobře. Čeká ji několik týdnů s rukou v dlaze, pak bude následovat postupné zatěžování ruky, aby se šlachy a nervy, které přeťal nožem pachatel přepadení, postupně vrátily do původního stavu.

Kvitová hraje levou rukou, proto zranění, které utrpěla, ohrožuje její kariéru. Zůstává ale optimistkou a slíbila, že bude bojovat.

Podívejte se na video: Kvitová je po operaci, pachatel uniká

Petra Kvitová se po operaci cítí dobře. Pachatel zatím nebyl dopaden.

Kvitová se řešila i na vyhlášení Sportovce roku

Atmosféra během čtvrtečního vyhlášení Sportovce roku v pražském hotelu Hilton byla hodně poznamenána případem tenistky Petry Kvitové. Mnozí účastníci slavnostní akce více řešili přepadení tenistky a hlavně její sportovní budoucnost než vítěze ankety, judistu Lukáše Krpálka.

Majitel agentury Česká sportovní Miroslav Černošek se podivoval nad tím, že lupič přepadl Kvitovou zrovna v jeho Prostějově, kde jinak nejsou skoro žádné problémy s kriminalitou. „Každopádně jsem Petře ukázal dva roky starou fotku Lukáše Krpálka s berlemi, když si poranil meniskus a musel s kolenem na operaci. Nebylo jasné, co bude dál a on po dvou letech vyhrál olympiádu,“ snažil se Černošek motivovat tenisovou hvězdu.

Reklama

Doporučované