Hlavní obsah

Písek odpustí živnostníkům nájmy za listopad a prosinec

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Písek odpustí živnostníkům nájmy za provozovny v městských prostorách za listopad a prosinec. Důvodem je omezení podnikání kvůli koronaviru. Jde o další pomoc města živnostníkům.

Článek

Radnice podnikatelům nájmy odpustila už za druhé letošní čtvrtletí při první vlně koronaviru. „Podnikatelé mohou podat žádost o prominutí dluhu na odboru správy majetku nebo na Domovní a bytové správě města Písku do 19. listopadu, schvalovat ji bude v prosinci zastupitelstvo,“ řekla písecká místostarostka Petra Trambová (TOP 09).

O odpuštění nájmu rozhodla na svém zasedání městská rada. Dále také umožnila prodloužit splatnost nájmů za tento rok až do 30. června 2021.

„Pandemie koronaviru a opatření související se snahou jí zamezit mohou podle rady města ospravedlnit dočasné neplnění povinností z uzavřených nájemních smluv mezi městem Písek a nájemci prostor určených k podnikání. Již druhým odpuštěním nájemného se město Písek snaží pomoci drobným podnikatelům a živnostníkům se zachováním jejich činnosti,“ uvedla mluvčí píseckého městského úřadu Petra Měšťanová.

Reklama

Doporučované