Hlavní obsah
Online

Rakousko ukončilo kontroly na hranicích s Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: SZ Michal Šula

Ilustrační fotografie.

Reklama

aktualizováno •

Dění v souvislosti s koronavirovou epidemií sledujeme v online reportáži.

Článek

Nejdůležitější zprávy

- Počet úmrtí s covidem v Česku překročil 30 tisíc, k pátku s nákazou zemřelo 30 012 lidí. V pátek testy odhalily 672 pozitivních, o 379 méně než před týdnem.

- Rakousko k dnešnímu dni ukončilo kontroly zavedené na hranicích s Českem a Slovenskem kvůli koronaviru. Cestovatelé ale musí mít u sebe nutná potvrzení, tedy doklad o očkování proti covidu-19, negativní test či potvrzení o uzdravení z nemoci.

- Co vše se mění od 24. května, si projděte podrobně ZDE.

- Jak se koronavirus šíří ve vaší obci? Přehlednou mapu najdete ZDE.

- Jaká opatření aktuálně platí, naleznete ZDE.

  • Trump čelí žalobě kvůli „čínskému viru“

    Čínsko-americká skupina ochránců lidských práv zažalovala bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa kvůli tomu, že pro koronavirus používal termín čínský virus. Žalobu u newyorského federálního soudu podala tento týden čínsko-americká koalice lidských práv (CACRC). Trumpův poradce Jason Miller ji označil za „šílenou a pitomou“.

  • Rakousko ukončilo kontroly na hranicích

    Rakousko k dnešnímu dni ukončilo kontroly zavedené na hranicích s Českem a Slovenskem kvůli koronaviru. Informovala o tom agentura APA s odvoláním na informace z rakouského ministerstva vnitra. Cestovatelé ale musí mít u sebe nutná potvrzení, tedy doklad o očkování proti covidu-19, negativní test či potvrzení o uzdravení z nemoci.

  • Nejhorší situace je na Zlínsku

    Za posledních sedm dnů připadá v Česku 50 případů nákazy koronavirem na 100 000 obyvatel. Z regionů je na tom nejhůře Zlínský kraj se 73 případy na 100 000 obyvatel za poslední týden, naopak nejlépe Karlovarský kraj s 20 nakaženými. Hlavní hygienička Pavla Svrčinová očekává, že pokles epidemie covidu-19 brzy zpomalí. Do konce prázdnin bude podle ní zhruba 25 případů nemoci na 100 000 obyvatel týdně.

  • V nemocnicích je nejméně pacientů od konce září

    V nemocnicích je nyní s onemocněním covid-19 nejméně pacientů od konce září, jejich počet klesl pod tisícovku. V pátek evidovalo Ministerstvo zdravotnictví 990 hospitalizovaných s onemocněním covid-19, z toho 171 v těžkém stavu.

  • Nárůst počtu zemřelých zpomaluje

    V posledních dnech umírá do 20 pacientů denně, pod padesátkou se počet drží od 29. dubna, pod stovkou od 11. dubna. Ještě v první polovině března přitom umíralo denně i více než 200 nakažených. Nejtragičtějším z hlediska úmrtí v souvislosti s covidem za déle než rok epidemie byl právě letošní březen, kdy zemřelo přes 6000 lidí. Na duben připadá zhruba 2500 zemřelých s covidem a na květen zatím 550.

  • Ruší se pochod Praha-Prčice

    Pořadatelé zrušili letošní pochod Praha-Prčice, který byl kvůli pandemii posunutý z května na červen. Nepodařilo se splnit podmínky ohledně počtu účastníků ani získat kladné stanovisko hlavní hygieničky pro město Sedlec-Prčice, uvedli organizátoři na svém webu. Upozornila na to dnešní Mladá fronta Dnes. V pořadí 55. ročník se tak bude konat až 21. května 2022. Loni se akce kvůli epidemii také neuskutečnila.

  • S covidem v Česku zemřelo přes 30 tisíc lidí

    Počet úmrtí s covidem v Česku překročil 30 tisíc, k pátku s nákazou zemřelo 30 012 lidí. V pátek testy odhalily 672 pozitivních, o 379 méně než před týdnem.

Reklama

Hlavní zprávy